«

»

Apr 29

Skillnader mellan män och kvinnor

Det diskuteras ofta om att allt ska vara jämställt mellan könen, men jag anser att en sådan diskussion oftast diskriminerar alla människor. För individer är olika och av alla de aspekter som påverkar vad som gör oss till individer spelar könet en stor roll genetiskt, samhällsmässigt och socialt. Jag anser att det är viktigare att respektera varandra för att vi är olika och att arbeta för att alla ska få så bra livskvalitet som möjligt.

Intressant?

Bloggar om jämlikhet: Erixon – Jämlikhet Ja, men vilken sort?, Nonicoclolasos – Har Rosenberg rätt om jämlikhet?, Zaramis – Jämlikhet viktigare än jämställdhet?, Andreas Bergh – Lunchdiskussioner om jämlikhet – funderingar efteråt. och S-Buzz – bloggosfären debatterar ökade klyftor och jämlikhet.

Bloggar etiketter: , ,

Om författaren

Emil Isberg

Permalänk till denna artikel: http://emil.isberg.eu/2010/04/skillnader-mellan-man-och-kvinnor/

3 kommentarer

 1. Vidde

  Jag tycker att det är tröttsamt när det läggs på mig en massa egenskaper som jag inte har för att jag ser ut som en tjej, men i övrigt håller jag med om att folk är olika.

  1. Emil Isberg

   Individen är viktigare än könet, men jag anser fortfarande att könet är en stor faktor i utvecklingen av individen.

 2. robert Nyberg

  De skillnader som kön ger av biologiska orsaker överskuggas av de övriga källorna till egenskaper.

  Därav är det ju viktigare att se till personen och tex genom resonemangs tester få fram människor som resonerar olika för att få en bra sammansättning.

  men det kräver ju som sagt oxå att man behandlar folk som individer med olika egenskaper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bear