Att tänka på nytt sätt – Jag presenterar Who Am I


Vi i Piratpartiet hamnar ofta i diskussioner från känslo-frågan ”Hur ska artisten få betalt?” och vi förklarar att det inte är upp för varken oss, staten eller någon annan att svara på det, men att det troligtvis kommer att ske på samma sätt som artisten alltid har blivit betald eftersom någon vill betala artisten. Det går inte att beskriva mer tydligt än så för hur artisten betalas idag heller, eller hur?

kickstarter

Jag tänkte berätta om ett sätt att få ihop pengar till verksamhet, och det är faktiskt samma sätt som vi i Piratpartiet drar ihop pengarna till våra räkningar. Vi låter de som är intresserade att bidra med pengar att göra det. Vi kallar det för guldpirat, men generellt kallas det för crowdfunding.

Det finns olika tjänster för crowdfunding och jag ska börja med att beskriva tjänsten Kickstarter. Det är i princip en tjänst som tillåter projekt att söka efter just crowdfunding, med det förbehållet att om projektet inte når sitt mål inom ett visst datum så dras inga pengar. Med andra ord är det snarare löften att om projektet verkligen blir av så ska man satsa ett specifierat belopp av pengar på just det projektet. Om projektet inte blir av dras heller inga pengar. Win-win.

Projektet jag tänkte lyfta fram är en klassisk tonårs-drama fast med Sci-Fi underton. Bästa av båda världarna kanske? TV-serien handlar om en tonåring som gradvis upptäcker att hen har konstiga förmågor och eftersom hen inte vill verka vara ett freak går det inte precis att berätta om dem. Projektet handlar om att få fram ett pilotavsnitt för att sälja in tv-serien. Scott Brody och Dave Andrews skrev manuset för flera år sedan. Det är dags att få till ett avsnitt.

They are talking with a couple of small networks who are interested in the show. This will put the show in over 30 mill. homes but they need to see a pilot 1st. Scott and Dave are both willing to do this for free, but they can’t ask an entire cast and crew to do the same and then there’s equipment, costumes, etc. so although we have an opportunity to bring a great new SciFi show to television – they need funds for the pilot to make it happen.

We are seeking $25,000 to pay for the cast and crew, costumes, minor special effects and equipment rentals

Projektbeskrivningen med presentationsvideo finns på http://www.kickstarter.com/projects/289608134/who-am-i-tv-pilot-0. Titta på videon och välj om du har åtminstone en hundralapp som kan stödja projektet.