Att vara brådmogen innebär att man inte får skydd i samhället


Jag kritiserar gärna och ofta de som anser att kroppsformen anger om någon ska bedömas som barn eller som vuxen. Detta gäller naturligtvis ännu mer när man tolkar tecknade serier som övergrepp av olika slag. Det är nedvärderande för den som drabbats av ett faktiskt övergrepp att det jämställs med att någon ritat en bild som kan bedömas vara av en för ung person.

Följande skriver Miku Akbar på facebook och jag har fått tillstånd att återpublicera det till er.

Ingen säger någonting när en 14-årig liten brud med stora tuttar och kurviga höfter knullar runt med 20+ snubbar – men gud förbjude om hennes plattbröstade, 22-åriga storasyster skulle tecknas av på ett provokativt sätt.
Då tar det plötsligt hus i helvete för ”Hon ser ut som ett barn med så små bröst!!”
Hallå?? Jag fick bröst när jag var 11.
Äckliga karlar fluktade efter mej pga min snabba kroppsutveckling redan när jag var 12.
Men det är INGEN som säger något om övermogna barn/ungdomar i den åldern.
Men hade jag sett ut som ett barn kroppsligt, då hade det kanske blivit ramaskri?
Det är samma jädra sak, tycker jag.
JAG ser inte en plattbröstad 20 plussare som ett barn – oavsett situation, verklighet eller tecknat.
Ett brådmoget barn/tonåring däremot kommer ALLTID vara ett barn/tonåring.
Jag fattar verkligen inte varför dessa ”rätt”smänniskor fokuserar på fiktion när dom borde fokusera på VERKLIGEHTEN.
Suck.. det var bara det jag ville ha ur mej, väsentligt eller ej.. tack för mej.

Det är självklart att vi måste skydda våra barn, oavsett om de har utvecklade bröst eller inte och oavsett vad de utsätts för. Det som Miku refererar till som äckliga gubbar är inte okej. Men låt inte ivern att skydda barnen gå ut över de vuxna som har kroppsform med mindre kurvor. Likaställ inte övergrepp med teckningar. För det är inte samma sak. Någonsin.