Bert Karlsson kan juridiken – förlorade 250 miljoner på politiken


I en kampanjartikel sponsrad av Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) berättar Bert Karlsson om hur han tjänade 50 miljoner årligen på sin flyktingförläggning samtidigt som han undvek konkurs genom att arrendera verksamhet till sig själv.

”Bankdirektören höll ju på att dö när jag berättade att jag hyrde ut till mig själv. Jag satt uppe på natten och ordnade allt med min jurist, den enda jag kunde lita på.”

På frågan om Bert kunde tänka sig att återgå till politiken svarar han ”Nej, aldrig. Det kostade mig 250 miljoner kronor.”

Bert Karlsson listar också de han anser är de viktigaste egenskaperna för företagare

  • Nyfikenheten är den viktigaste förutsättningen för en företagare. Det var så Kina och Japan byggde upp sin rikedom.
  • Alltid ha en förmåga att samla rätt folk omkring dig. Ja-sägare är det farligaste som finns. Oftast förekommande i artistbranschen. Ha bra mentorer. När jag började tog jag kontakt med och råd från Stickan Andersson och min morbror.
  • Ha ett hum om ekonomi, vara tillräckligt intresserad för att förstå det grundläggande.
  • Ödmjuk.
  • Inga känslor i affären. En kille lurade mig på pengar i en konkurs. Sedan kom han tillbaka till mig med en ny grej med Boppers och Freestyle som kompensation. Jag bad honom dra åt helvete. Det är det dummaste jag någonsin gjort, jag hade tjänat miljoner. Det blev sedan två av de mest sålda skivorna i Sverige.
  • Intressant?