Designed by Andreas Viklund


”Welcome! Right now there is not much information here, but I am working on it. /Eig. Copyright © 2006 Emil Isberg. Design by Andreas Viklund.”

När jag 2006 tänkte jag skulle dra igång en sida för enklare kåserier som jag skrivit valde jag en snygg, enkel och välgenomtänkt design av Andreas Viklund. Då tänkte jag inte så mycket på begrepp som SEO, sökmotorsoptimering, inlinks och page-rank, utan bara på att jag gillade designen och tillverkaren naturligtvis skulle få creds för detta, enligt sharing-is-caring.

Många andra tänkte precis som jag att Andreas Viklund fick sin inlink för hans användbara design, och det innebär att hans hemsida andreasviklund.com har den näst högsta page-rankingen. I och med att han hade vissa annonser på sidan ansåg dock Skatteverket att det var näringsverksamhet och sköntaxerade Andreas. Det ledde till en skatteskuld på 433980 kr, som Andreas inte kunde betala.

Idag påbörjas konkursauktionen på domänadressen andreasviklund.com hos Kvarndammen. Jag hoppas att det inte är någon SEO-firma som kommer använda sidan för att länk-farma, utan att Andreas Viklund får tillfälle att fortsätta arbeta med sidan.

Läs mer på: E24, Prylbloggen, ChristianJ, Mina Moderata Karameller, Nikke Lindqvist och Kryssa Mattias

Intressant?

Uppdatering 14e april: Domänen andreasviklund.com såldes för knappt 900.000 kronor och köparen är Greger Pahlberg.