Följ de jag följer på ett enkelt sätt: paper.li/emilisberg


Twitter är ofta ett realtidsmedium. Det pågår hela tiden strömmar av information, särskilt om man som jag följer över hundra intressanta personer. Då kan det vara bra att ha någon sammanfattning emellanåt som fungerar ungefär som en dagstidning.

Paper.LI fungerar precis så, en gång per dygn går tjänsten igenom alla tweets från de jag följer och sammanfattar länktexter, bilder och videor, Presentationen är enkel, ungefär som en dagstidning. Du får en enkel synopsis över texter och på något smart sett väljer tjänsten ut vilka texter som är topstories.

För att läsa mina tweets kan man antingen söka på Emil Isberg, eller gå direkt till http://twitter.com/emilisberg, och för att se en sammanfattning från de jag valt att följa går man istället till http://paper.li/emilisberg.

Man kan också skapa en egen Paper.Li-sida över exempelvis hash-taggen #svpol eller hash-taggen #piratpartiet om man är intresserad av det.

Tjänsten Paper.LI använder sig av att twitter-tjänsten är öppen och kan användas av just tredjepartstjänster. Genom att ha ett öppet informationsflöde gynnar man tredjepartstjänster. Genom att tillhandahålla möjligheten, kan andra göra något mer än vad man själv hade kunnat göra. Tänk om våra myndigheter kunde tillhandahålla APIer på liknande sätt.

Tänk om patentindustrin också såg till allmännyttan, istället för att blockera innovativa lösningar som möjligtvis kan täckas av andras patent.

Pingat på Intressant.