Ingen panik: Dags att fira 42 (binärt 101010)


”And yes, I know that 101010 is binary for decimal 42 (the alleged answer to ”Life, The Universe and Everything” if you’re a fan of Hitchhiker’s Guide to the Galaxy). But it’s still not any reason to worry any more than normal!” – The Daily Telegraphs Graham Cluley skriver om dagens datum och människors onödiga oro.

Dagens datum anses lite speciellt eftersom det bara innehåller ettor och nollor, och som de flesta av er kanske vet är det också vad datorer internt använder med det binära talsystemet. Dock finns det ingen anledning till panik även om det råkar representera talet 42. Fokusera istället på att göra det mesta av dagen. Här kommer en sammanfattning på vad man kan göra under dagen.

Flickr skriver Help record 10/10/10! och ber om hjälp att dokumentera dagen i bilder. Så ta fram kameran, ge er ut och fotografera sälar eller något annat intressant, ladda upp på flickr och var med om att dokumerntera dagen.

One Day on Earth’s mål är idealistiskt och kanske lite väl omfattande, men det är trots allt väldigt enkelt att hjälpa till. De vill skapa ett arkiv för att påverka världen mot en mer positiv bild, och de vill ha inspelningar från länder över hela landet. De ber alla att bidra med minst en minut av film inspelat idag. Bloggar: NingBlog

Den internationella klimatlobbygruppen 350.org organiserar svärmaktiviteter idag. De vill att så många som möjligt bloggar om klimataktivism idag. Oavsett vad man skriver om idag, försök att även lyfta klimataspekten som ju faktiskt är viktigt för vår framtid. Bloggar: BonkeliMini skriver om No More Lullabies, Biofriendly skriver tio klimatvänliga aktiviteter man kan göra idag, Livableregion skriver om dikesarbete, Lily of the Valley skriver om miljöaktivism,

Geocachers firar tio år av geocaching och företaget Groundspeak med geocaching idag. Är man geocacher eller intresserad av att testa på det är det en bra dag för det.

Jean Michel Jarre kommer att streama en live-show ikväll klockan 21UStream. Bloggar: Stereoklang

Fotografera, filma, hjälp till för en bättre värld eller leta upp gömda skatter. Vad gör du denna söndag? Kommer du att ta med en handduk?

Tio-i-topp-listor: Peter Alsbjers, Sportbloggen

Lite random-bloggar och annat som jag snubblat på när jag letade länkar idag: Mmiaas, Saftkladd, AliveNotDead, Hannalovisasol, Dagens Nyheter, Tompa, Söderbergh, Candela, Guevacci, Den yngsta av fem, Ventauriel, Ekferjan

Intressant?