Jag pratade med en jägare om licensjakten på varg


En kompis från Värmland pratade med mig för ett tag sedan, på grund av mina skriverier om varg och licensjakterna. Kompisen hade varit med och jagat varg med jaktlaget och kunde berätta en del som jag faktiskt inte kände till. Nu är det naturligtvis hörsägen, men tydligen var det fler överskjutningar än vad som rapporterades in. Många fler. Diskussionen under jakten var tydligen sådan att flera av de närvarande sade sig ha varit ute och jagat varg illegalt. Nu vill jag mer än tidigare vara med på en vargjakt, dock för att observera. Om det kompisen säger stämmer innebär det att skjut och gräv är mer omfattande än vad man kan tro, och jägarförbundet är helt ute och cyklar när de hävdar att licensjakt skett under kontrollerade former.

För att ta upp något som faktiskt media har skrivit om: Två döda vargar har hittats nära sjön Racken utanför Arvika i Värmland.

Två döda vargar har hittats nära sjön Racken utanför Arvika i Värmland. Polisen tror att djuren dött under våren, och har inlett en utredning om grovt jaktbrott, uppger lokala medier.

Kadavren hittades i måndags. Enligt mannen som gjorde fyndet saknades vissa kroppsdelar som tycks ha sågats av, bland annat djurens överkäkar. Det skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Vargkropparna ska nu undersökas på Statens veterinärmedicinska anstalt.

Uppdatering: Det visade sig vara älgkalvar. Polisen har lagt ner utredningen.

Pingat på Intressant.