Kunskapskommissionens rapport i Fria Tidningen


När pressmeddelandet om Kunskapskommissionens rapport kom ut blev jag uppringd och intervjuad av Fria Tidningen. Det resulterade i en artikel som går att läsa om på Fria Tidningens sida: ”Vi skulle ha kunnat fokusera på våra kärnfrågor”

En anledning till Piratpartiets låga väljarstöd, i höstens val kan ha varit att de fokuserade för mycket på vågmästarstrategin. Det visar en utredning av partiets valresultat som Ung pirats kunskapskommission har gjort. Enligt Emil Isberg, som har lett kommissionen, kan det ha gjort väljarna osäkra på var partiet stod i enskilda politiska frågor.

I november förra året beslutade Ung pirat att tillsätta en Kunskapskommission för att utvärdera höstens val. Jämfört med valresultatet i EU-parlamentsvalet 2009 ser många inom partiet riksdagsvalet som ett katastrofval. I veckan offentliggjordes utredningen som bygger på enkäter besvarade av både gamla och nuvarande medlemmar, andra partier och ungdomsförbund och personer som inte har någon koppling till partiet eller ungdomsförbundet.

– En slutsats är att Piratpartiet inte har synts tillräckligt mycket, varken när det gäller att synas ute eller i diskussioner och debatter, jämfört med inför EU-parlamentsvalet, säger Emil Isberg, som har lett Kunskapskommissionens arbete.

Läs resten av artikeln på Fria tidningens sida: ”Vi skulle ha kunnat fokusera på våra kärnfrågor”

Pingat på Intressant.