Politisk debatt på #dreamhack #dhw10 #pddhw10


Piratpartiet var inbjuden att delta i politisk debatt om digitala medier tillsammans med övriga partiers ungdomsförbund. Varken SSU, Ung Vänster eller MUF närvarade tyvärr. Och av de övriga representanterna var det så vitt jag förstod bara Piratpartiet som hade representanter närvarande under hela Dreamhack Winter 2010. Piratpartiet tror på ungdomar, kan datorer och gillar det nätverkande som Dreamhack innebär.

Jag valdes som representant för Piratpartiet, även om jag absolut inte är mest van vid debattformen av oss som åkte till Dreamhack. Jag tycker det är jättekul att få tillfälle att diskutera politik och visioner med andra politiker och lobbyister dock. Och det är absolut en bra övning.

Socialdemokraternas, Moderaternas samt Vänsterpartiets ungdomsförbund lämnade W.O., endast Ung Vänster hade något som kanske kan kallas för giltig ursäkt. Fast jag tycker att det är synd att vänstern inte kan hitta en person som kan tänka sig att åka på Dreamhack även om det råkar vara Socialistiskt forum (eller om det var förbundsstämma) samtidigt.

Närvarande politikerna var David Högberg (förbundsstyrelsen för Kristdemokratisk UngdomKDU), Lukas Regnér (Folkpartiet i Borås), Diana Van (Centerpartiets Ungdomsförbund i JönköpingCUF), Caroline Wiklund (språkrör för Grön Ungdom i Öst) samt Emil Isberg (Piratpartiet).

Moderatorer var Per Strömbäck, från datorspelsbranschen, och Micke Gunnarsson från Netport.

Själva debatten börjar ungefär åtta minuter in följande video (som justin.tv tillhandahåller). Ungefär en minut in i sändningen spelas dock en låt som jag återkommer till efter debatt-videon.

http://www.justin.tv/widgets/archive_embed_player.swf

Jag ska gå igenom debattens frågeställning i separata blogg-poster när jag sovit igen några timmar, för digital kultur är ett politiskt viktigt område för mig. Kommentera gärna, eller ställ frågor. Jag ska försöka svara.

Låten som spelas inledningsvis är gjord av Raddox (raddox.net) som ju också har gjort de kanske mer kända Mera Warez, Ctrl-Z samt naturligtvis helgens underbara Vem har tagit min expansion.

Pingat på Intressant.