Quatrohelixmaskinen: För kulturens och samhällets skull


Har du resurser som du kan avvara? Exempelvis: cyklar för våra övernattande gäster; sängar, sänglinne, kuddar och täcken; badhandukar; matporslin, glas, muggar, koppar, bestick; matdosor; regnvattentunnor, plåt-/zinkbaljor; pannmur; tyger; med andra ord allt mellan himmel och jord …

”Vi har funnits sedan 1997. Vi är organiserade som en ekonomisk förening. Vi arbetar med scenkonst. Vi arbetar med det omgivande samhället. Sedan starten har vi gjort 23 nyskrivna verk av svensk teater. Vi har spelat för minst 75000 personer. Unga, vuxna, gamla. På arbetsplatser, bygdegårdar, fritidsgårdar, skolor, unviversitet, fackmöten, studiecirklar. Vi har spelat på de stora svenska scenerna – Kulturhuset i Stockholm, Pusterviksteatern i Göteborg, för Umeå Teaterförening, på Inkonst i Malmö. Vi har spelat på People Show Theatre i London och på Stamsunds Internationella teaterfestival. Vi har gjort ett hundratal arrangemang i Riddarhyttan – på den internationella mötesplats vi arbetat med sedan 2000. Vi har haft gäster från hela världen och vi har delat kunskap och erfarenheter med 6000 personer genom våra arrangemang i byn. Vi har genomfört internationella projekt och lokala projekt, vi har utvecklat arbetsmodeller, samarbetsformer och nätverk. Varje år arbetar vi med 100 – 120 organisationer.” – Vad är Teatermaskinen?

Teatermaskinen behöver hjälp. De bygger Quatrohelixmaskinen, en plats ”för drömmar och möten där konsten och kulturen driver samarbeten tillsammans med forskare, civilsamhälle, det offentliga och näringslivet” och ”som bygger på principer av självhushållning och långsiktig hållbarhet” sedan ett par år och behöver material, pengar och ideella insatser.

Så kan du hjälpa Teatermaskinen på något sätt är det mycket välkommet.