Säpojoggen – anno 2012 i Almedalen


För att informera om Säpo verksamhet bjuder Säpo in allmänheten att vara med under säkerhetspolisens personskyddsgrupps träningspass en dag under politikerveckan.

Idag var det Säpojoggen klockan 08:30. Politikerveckans femte dag, vikt åt Folkpartiet, hade knappt kommit igång. Träningen leddes av träningskonsulten Walter Skeppar precis som förra året. Såg ni en kille med snabba solglasögon, vit hörsnäcka, vit skjorta samt naturligtvis svart kostym så var det säkerligen jag. Jag såg inte till någon annan som sprang i kostym förövrigt. Loppet i Stockholm som alltid sker på årsdagen av Viktorias bröllop har bättre uppslutning av kostymklädda löpare.

Naturligtvis är huvudsyftet med Säpojoggen att låta allmänheten få reda på mer om Säpos verksamhet och ett tillfälle för allmänheten att ställa frågor till officiella representanter för Säpo. Det är mycket imponerande att justitieminister Beatrice Ask sprungit med under veckan och rikspolischefen Bengt Svenson, som förövrigt mindes mig från förra året, var också med och sprang själva säpojoggen. Jag fick tillfälle att prata med Säpo om kultur och vad som är resultatet av politik, både inom kulturområdet samt deras egna verksamhet. Lovade också att inte ge dem mer jobb i onödan.

Jag kommer att uppdatera posten med länkar till eventuella media som skrev om säpojoggen, samt bilder från eventet. Nu är det dags för mig att leta upp en dusch.