Sweden Social Web Camp – På Tjärö den 13-15 augusti


Jag snubblade över informaton om Sweden Social Web Camp i anslutning till Almedalsveckan. Eventet var redan då slutsålt men helgen 13-15 augusti kolliderar dessutom med befintliga planer. Oavsett verkar det som en klart intressant tillställning med vettiga sponsorer (bland annat Binero, Nunames och .SE). Agendan bestäms svärmvis på plats men kommer att röra sig om ”nätets framtid”, som man naturligtvis får klustra kring vad det kan betyda.

Jag har inte möjlighet att närvara även om tillställningen som sådan är väldigt lockande, men när jag via Mattias Boström (som @piratforlaget) fick höra om en tävling om just en biljett till SSWC2010 måste jag ju deltaga. Jag får kalla det att promota eller lyfta ämnet. Om någon av mina vänner skulle vilja vara med kan de ju alltid höra av sig till mig så får jag uppdatera statusen, men tiden är i så fall väldigt knapp.

Johan Lundberg (@johlun), som håller i tävlingen, har själv fått andra planer och kan alltså inte närvara. Så istället för att slänga biljetten har han anordnat en blogg-tävling som går ut på att man ska, åt sig själv eller någon annan, förklara varför man ska vinna biljetten. Hittills har det bara inkommit ett tävlingsbidrag, så lite större uppmärksamhet kan ju vara trevligt.

Om jag hade möjlighet att närvara vad skulle vara mitt främsta skäl för att jag skulle vinna biljetten och närvara? Först och främst är jag en driven nätverkare som gärna sammankopplar individer som har de kompetenser som behövs för de projekt som behöver det. Jag trivs i tält och är en klart social person. Jag har tidigare arbetat i webbhotellbranschen och jag är medlem i SNUS. Jag har också grundat Sveriges första ideellt drivna Internetleverantör.

Fast jag har ju inte möjlighet att närvara, så det är bättre att Sebastian får biljetten.

Intressant?