Tack Jimmy Windeskog för att du uppmärksammar Piratpartiet


pp-skjorta
Piratpartiet på RFSUs diskussioner kring kostnadsnivåer hos preventivmedel

Jimmy har kritiserat att man inte ser så många pp-skjortor på Visbys gator. Det gör han genom att använda en Piratpartiets interna system för nyhetsrapportering. Tack Jimmy. Du kunde visserligen använt twitter, bloggat, skickat mail eller på annat sätt påkallat till din önskan att vi syns mer på Visbys gator.

Piratpartiet har inte något statligt bidrag utan vi lever på det stöd våra egna medlemmar sponsrar oss med. Det handlar då att hushålla med resurserna och lägga pengarna på det vi anser ger bäst resultat för de pengarna. Framförallt handlar det om att förvalta det förtroende vi representerar.

Man bör därför separera fokuseringen på att visa upp sig själv från att fokusera på de politiska frågorna. Naturligtvis kan man göra som Sverigedemokraterna och bussa över människor för att visa upp att partiet finns, men det kostar oerhört mycket och rent politiskt ger det knappast särskilt mycket. Många av våra aktiva har viktigare saker att göra än att stå i värmen och svettas.

Faktiskt så är det bara 7 aktivister från Piratpartiet som är i Visby på Piratpartiet bekostnad. Det finns naturligtvis även Ung Pirat och ett antal pirater som åker till Visby och Politikerveckan helt på eget initiativ och bekostnad. Men även om det totalt rör sig om rätt många pirater är fokuset att vara på seminarier som är intressanta för piratpolitiken. Och eftersom många seminarier rör just den personliga integriteten, den allmänna kunskapsaspekten, världsomspännande kulturdiskussioner samt annat närliggande är många av oss fullt upptagna av allt som händer att man bara är på Visbys gator när man är på väg till nästa aktivitet.

Vi har alltså istället lagt våra medlemmars stöd på att se till att våra frågor kommer till sin rätt. Jag tror och hoppas att det är rätt. Kanske blir det annorlunda nästa år.

Jag tackar för att du frågar, Jimmy, för det betyder att även du har uppmärksammat oss. Du får en blogg-länk. Länkkärlek behövs alltid.

Pingat på Intressant.