Tidig tidig panel gällande bloggarnas maktposition


bloggplatsen

Fick ett twitter-meddelande från Emma att hon skulle närvara vid en panel nu på morgonen. Så lite panikartat fick jag packa ihop datorn och ta mig till denna intressanta paneldebatt på Bloggplats H12. Panelen leddes av Martina Lind, skapare av Politometern och allmänt en entreprenör av stora mått, och bestod av Opassande Emma, Maria Ferm, Peter Andersson, Mary Jensen, Ali Esbati samt Fredrick Federley. Mycket bred och intressant panel.

Om jag skulle sammanfatta diskussionerna är samtliga bloggare motståndare till FRA-lagen och att bloggsfären har en begränsad maktposition eftersom det ännu är få som är så uppkopplade att de tar del av bloggdiskussioner.

Martina poängterade att om någon statsvetare eller annan intresserad skulle vilja göra en genusspecierad undersökning över Politometern kunde de få tillgång till hennes databas. Det var som svar på en kommentar från Malin att könsmaktsordningen finns även i bloggosfären, att killar ryggdunkar på killar och tjejer kommenterar mer på andra tjejers bloggar. Jag tycker det vore väldigt intressant att se en sådan genusundersökning men gärna relaterad till ålder också.

Intressant?

Uppdaterat, de av paneldebattörerna som bloggat om paneldebatten: Opassande Emma – Var med i en bloggpanel på H12 i Almedalen, Maria Ferm – seminarium om bloggande, Ali Esbati – Samtal om Politiskt bloggande