Valkretsledningen on Tour till Norberg och Fagersta #piratpartiet


Jag och Jonas har som kortsiktigt mål att vara runt till alla kommuner och höra med lokala aktivister hur de känner efter valet och vad de har för funderingar för framtiden. Samtidigt pratar vi om våra planer för Västmanland.

Det känns som om jag upprepar mig i varje inlägg om min och Jonas resa runt i kommunerna, men det är för att vi möts av samma engagemang och framtidsvilja överallt. Våra samtal rör sig om olika saker, olika händelser under valkampanjen, olika idéer om framtiden men det är alltid samma motivation man möts av. Jag inspireras verkligen av varje möte och ser fram emot nästa kommun vi besöker.

Idag var vi till Norberg och träffade kommunledaren på Café Kaka för att diskutera hur situationen ser ut i kommunen före och efter valet samt naturligtvis vad man kan göra framöver. Vi informerade om kommun- och landstingsdagarna i Uppsala och pratade om idéer kring samarbeten mellan kommuner. Samarbeten som bör vara möjliga över valkrets och distriktsindelningarna. Jag lyfte också min idé om en KL-specifik tidning som ger kampanjkraft och argumentationsammunition att spridas i kommunen. Vi kom även in på att vi behöver lokalspecifika frågor och kampanjmaterial även om vi kanske inte ställer upp i kommunen.

På väg hem från Norberg stannade vi till i Fagersta för att träffa nästa person och granska samlingen av kultur, filmer samt böcker som kommunledaren har i sin bokhylla. Naturligtvis imponerade en modell av StarTrek Enterprise trots att den inte riktigt var färdig. Det blev en del utbyte av erfarenheter om olika tv-serier och biosalonger innan vi kom in på hur kampanjarbetet fungerat inför valet och hur vi arbetar framöver. Vi diskuterade mycket kring hur vårt budskap behöver utvecklas för att fungera i många olika målgrupper. Jag kom in på möjligheten att talare skulle kunna komma till området under någon lämpligt tillfälle när det är mycket människor i rörelse och försöka väcka intresset för Piratpartiet, som ett sätt att rekrytera fler aktiva medlemmar. Sådant kan göras i kombination med artiklar i lokaltidningen för att förhoppningsvis öka synbarheten lokalt.