Valpejl: Om du var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara?


När jag inte hittar det jag söker med en webbsidas egna menyer eller sökfunktioner använder jag oftast Google för att med hjälp av site:-direktivet fritextsöka på webbsidan. Ibland hittar man då mer intressanta detaljer än vad man letade efter. Häromdagen letade jag efter min valpejl-enkät, men det verkar som om valpejl har rensat bort alla kandidatsvar förutom de som tillhör folkvalda i riksdag, landsting och kommuner. Jag hittade åtminstone ingen information om Piratpartiet eller mitt egna svar via valpejl.se. Det går dock att se en politisk likformighet, men det är en helt annan fråga som jag skrivit om tidigare.

Google to the rescue. Eftersom jag inte hittade den information jag sökte, oavsett om jag på valpejl sökte på Emil Isberg eller Piratpartiet (länk via Anna Trobergs valpejlkommentar), gick jag till Google och skrev in en enkel söksträng: site:valpejl.se Piratpartiet

Träffresultatet jag fick var överraskande nog till olika sidor med texten Om du var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara? Piratpartiet och det visar naturligtvis bara på att Piratpartiet är ett (kanske åsiktsneutralt) alternativ för flera etablerade politiker. Jag lägger inte någon annan värdering i det svaret, men hade jag sett resultatet tidigare hade jag föreslagit att Kunskapskommissionen hade kontaktat dessa politiker för att få deras synpunkter på Ung Pirat och Piratpartiet.

Pingat på Intressant.