98 dagar till val


100 dagar till val kvar, 100 dagar till val. Kampanja, blogga och prata politik, 99 dagar till val kvar.
99 dagar till val kvar, 99 dagar till val. Kampanja, blogga och prata politik, 98 dagar till val kvar.
98 dagar till val kvar, 98 dagar till val. Kampanja, blogga och prata politik, 97 dagar till val kvar.

thestudio

För någon dag sedan ändrade jag undertitel på bloggen till Piratpartiet till Riksdagen 2010. Jag jobbar naturligtvis för att Piratpartiet ska komma in i Kommunfullmäktige och Landstinget där vi ställer upp, men vårt huvudmål är fortfarande riksdagen där våra kärnfrågor kommer få bäst genomslag. Därför har jag valt att ha den titeln. Om det finns en chans för extra fokusering på att piratpartiet är på väg in i riksdagen så tycker jag att man ska ta den. Jag kommer också att se över utseendet på bloggen för att bättre föra fram mina politiska åsikterna och man kan främst följa kategorin Piratpartiet och taggarna integritet, kulturdelning samt patent

Jag har lagt upp ett kalendarium som beskriver var jag planerar att vara. Det hjälper mig och andra att planera kampanjandet i sommar. Den episka sommaren har redan påbörjats med kampanj och politiska diskussioner. Jag har åt Piratpartiet Västmanland införskaffat en bil som underlättar transport och synlighet under sommaren.

Nu är det under hundra dagar kvar till valet. Debatten kommer att bli mer intensiv och härlig. Det diskuteras redan nu om bloggarna är makthavare samt om kompetenser. Och visst är det så att Piratpartiet finns ochPiratpartiet är störst. Vi var först med att ta upp de gamla integritetsfrågorna, vi var först med att se samhällsvinsten i att låta utvecklare utveckla och företag konkurrera, vi var först med att ta upp rätten att dela med sig av kultur och vi är först med att stå på medborgarnas sida. Piratpartiet har de viktigaste frågorna. Vi har valt att stå utanför blockpolitiken eftersom vi inte kommer förhandla bort våra kärnfrågor.

Intressant?


3 svar till “98 dagar till val”

 1. Tänkte bara berätta för den som möjligen tycker att Ipred är en lag som borde rivas upp, för det väl ungefär vad piratpartiet tycker. Och att signalspaningslagstiftningen också måste rivas upp, göras om, göras rätt.

  Att det är vad socialdemokraterna beslutade på sin kongress.

  Jag känner inte till om piratpartiet driver någon enda annan fråga, men det gör vi; jobb och bostäder åt unga till exempel.
  Läs gärna mer:
  http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Socialdemokraterna-presenterar-rapporten-Ge-Sveriges-unga-chansen/

  Lycka till du som ska rösta i valet!
  Eva Rundkvist alias Käringen mot Strömmen

  • Tackar för informationen. Tyvärr har vi sett att flera riksdagsledamöter och andra i partiledande ställning inte brukar bekymra sig om kongressbeslut. Och så vitt jag vet har väl Mona sagt att signalspaningslagen ska utvärderas och ställer sig därmed inte bakom Piratpartiets initiativ ”riv upp, gör om, gör rätt”.
   Kolla gärna på piratpartiet.se/politik för de frågor vi driver. Vi håller visserligen på med de sjökort som vi kommer att använda i valet, och tillskillnad från övriga partier sker diskussionen kring sjökorten öppet så du är välkommen att läsa dem också: vbulletin.piratpartiet.se/forumdisplay.php?f=636

   Jag har skrivit en del om IPRED som kanske också kan vara värt att läsa. Och naturligtvis hur svårt det kan vara att välja.