Att slösa bort pengar


Tillsammans med Anders Lindbäck, Hanna Dönsberg och Jonas Nordgren skrev jag en debattartikel om det vi anser är ett direkt slöseri med Västerås resurser. Pengar som borde ha använts bättre. Artikeln publicerades även i VLT. När Piratpartiet kommer in i kommunfullmäktige i höstens val lovar vi att jobba för en effektiv och lättnavigerad webbplats för alla västeråsare.

website design

Vi bemöttes med hittills två klart intressanta kommentarer, varav den ena gällde att vi kallade hemsidan för Västerås stads hemsida när det enligt kommunreformen 1971 borde vara Västerås kommuns hemsida. Det har också tagits upp på riksdagsnivå (2007/08 K384, 2008/09 K212, 2008/09 K342, 2008/09 K352 och 2008/09 K383) men lämnats helt utan åtgärd. Jag anser inte att det är Piratpartiets sak att i kommunfullmäktige driva frågan att kalla Västerås tätort för just Västerås tätort och Västerås kommun för Västerås. Våra frågor inom integritet, kultur och innovation är viktigare för framtiden. Men naturligtvis är vi villiga att diskutera varför det står Västerås stad på hemsidan som borde vara till för samtliga kommuninvånare.

Den andra kommentaren gällde hur processen hanterades gällande upphandling, genomförande samt överlämning av hemsidan och till viss del var kostnaderna var. Rimligtvis behöver man dock få ut mer information från kommunen, exempelvis protokoll och detaljerade kostnadsredovisningar för att i mer detalj avgöra var exakt pengarna slösades bort. Fast eftersom vi inte har tjänstemannaansvar längre kan det vara svårt att göra något med en sådan information. Det är naturligtvis självklart att viss del av pengarna faktiskt har gått till vettiga områden och det finns många duktiga personer som gjort sitt bästa för att projektet skulle bli så bra det kunde bli, men för mig är det fortfarande lika självklart att en del av pengarna har slösats bort. Exakt hur mycket spelar i sammanhanget mindre roll. Jag kommer dock försöka ta reda på ytterligare information om själva processen.

Piratpartiet ställer upp i valet till Västerås kommunfullmäktige för att göra skillnad. Rösta på oss.

Intressant?


Ett svar till “Att slösa bort pengar”

  1. Det är bra att ni driver integritets frågorna hela vägen in i de tunnaste ådrorna. Det är viktigt att finnas överallt.