Att välja mellan pest eller kolera


profilbild

En bekant pekade mig till Sannas bilddagbok där hon under sin bild skriver klokt om funderingar som jag har hört många framföra, att oavsett vad man väljer bland de etablerade blir det antingen pest eller kolera.

Rödgröna blocket vill straffa alla som inte betalar in till A-kassan med skattehöjning… så alla som inte betalar A-kasseavgift får skattehöjning på 150 kr mån… vilket innebär att man förlorar pengar oavsett om man vill betala eller inte… sjukt!

De PP anhängare som jag känner (det är ganska många) anser att ett liberalt samhälle där man får välja själv vore det bästa, alltså att man inte ska lägga in straffavgifter( eller andra åtgärder för kontroll) för att man vill välja sin egen… väg. på PP’s hemsida kan man också läsa texten: ”Piratpartiet skall, och kommer att, agera för att exponera och fälla en regering som partiet anser inte lever upp till den respekt för människorätt som man skall kunna förvänta sig av en västerländsk demokrati.” Vilket togs ur ett sammanhang som iofs inte handlade om just A-kassa, men som å andra sidan stödjer mitt påstående, då att belägga straffavgifter för att men ej vill betala A-kassa inte är det minsta demokratiskt.

Grundtanken med PP’s politik är just att ”storebror” inte ska titta över axeln och kontrollera och bestämma över den enskilda individen.
De vill ha kvotering för kvinnor till chefsposter osv(vadfan, man väljer väl den som har bäst kompetens OAVSETT kön, det tycker JAG är jämlik, jag är emot kvotering, för att jag anser att en person som fått en högt uppsatt post pga kvotering aldrig kan tas på allvar. Det blir ett ännu högre tryck på den kvoterade att verkligen visa vad man går för än om personen blivit vald ifrån början. Det blir i ännu högre grad slitningar mellan män & kvinnor om kvinnor ska behöva kvoteras. Kompetens före kön, och om en kvinna inte blir vald, synd… men mannen kanske helt enkelt var bättre lämpad för platsen?), de v…ill stärka sexköpslagen & jämställer sexförsäljning med slaveri(faktum att det finns sexförsäljare som älskar sina jobb och som gör det av egen fri vilja och slaveri finns det redan lagar emot), de vill förbjuda pornografi och reklam med vackra människor på bild(för att det är ”förnedrande”), de vill belägga folk med STRAFFAVGIFT om man inte vill vara med i A-kassan…
De vill helt enkelt ta bort ens egna valmöjligheter som individ… Gör som staten säger, var PK… så kommer det gå bra för dig är rödgrönas måtto. själv vill jag blanda in staten så lite som möjligt i mitt liv.

Alliansen å andra sidan… Alliansen vill bygga bostadsrätter istället för hyreslägenheter i områden där det råder bostadsbrist för att de tror att (!) unga & fattiga människor får en ökad chans att hitta boende (trots att de inte har råd att köpa lägenhet). Förstår inte hur de tänker! De vill sälja ut alla statliga bidrag och privatiser det mesta som staten får oin pengar på… Men hur de ska förbättra i vård, skola och annan offentlig sektor då övergår mitt förstånd…

Det finns massor av oeffektiva myndigheter i Sverige som bara kostar pengar, små myndigheter som kanske bara har en enda arbetsuppgift och som dessutom gör det jäkligt långsamt. De pengarna kunde lagts på andra saker i samhället. MInskade resurser till människor som står utanför systemet, dvs sjukskrivna, arbetslösa, bidragsförsörjande. Idag lönar det sig inte att arbeta extra om man går på försörjningsstöd. Allt som man tjänar in dras bort från bidraget nästkommande månad.
Samtidigt vill den borgerliga alliansen sänka både A-kassa, försörjningstöd och sjuklön vilket gör att människor hamnar i en statligt övervakad fattigdomsfälla. Ja, för man måste redovisa sitt bankkonto varje månad. Vilket är någonting som de flesta människor ser som en självklar sak att behålla för sig själv. men får de inte titta på ditt bankkonto varje månad så drar de in hela ens inkomst och möjlighet till att försörja sig. Man får betalningsanmärkningar, svårt att betala sina fakturor osv om man inte får möjligheten att jobba lite extra för att försöka komma tillbaks på arbetsmarknaden. men nej, då drar de bort ens lön. Varför skulle fattiga människor få chansen att påverka sina liv så att de blev bättre?

Personlig integritet, ett rättsäkert samhälle och ingen ”storebror” tack. Man skall inte behöva vara rädd för att övervakas, eller för att bli kontrollerad. Båda blocken är för en oligarki, ett fåstyre där kapital styr vem som bestämmer. Ja, för en högt uppsatt politiker i Sverige tjänar hutlösa summor med pengar. och ÄNDÅ gör de semesterresor och flygresor för skattepengar. Fifflar och luras, sviker sina förtroenden.

Både alliansen & rödgröna sidan är ju för statligt kontrollernade av människor fast på olika sätt, individuell frihet och sådana saker respekteras inte. Så oavsett vad du röstar på så är det som att köpa grisen i säcken.. Bara om du är rik så kvittar det vad du röstar på. Men är du rik röstar du antagligen moderat, för med pengarna kommer girigheten.

Jag är piratpartist.
Det är det enda partiet som verkligen står upp för mänskliga rättigheter, personlig integritet, valfrihet och annat sådant som jag tycker är viktigt.

Piratpartiet ger sig inte in i fördelningspolitiken, och särskilt inte i diskussionen kring skatteförändringar. Men det jag ofta har noterat är att vallöften ofta innebär något helt annat än vad man tror. Det talas ofta om att öka pengarna i plånboken, men den praktiska effekten brukar bli att man inte får något extra att leva för efter att alla räkningar har betalats. När man går ifrån idésamhället och diskussioner kring ideologi blir det bara skattesatser och detaljfrågor kvar att förhandla kring. Vi vill diskutera fokusfrågor och samhällsutveckling istället.

Rösta på Piratpartiet, för mänskliga rättigheter, personlig integritet, valfrihet, remixkultur samt för att modernisera Sverige.

Intressant?


3 svar till “Att välja mellan pest eller kolera”

  1. Tja, jag är PP-anhängare, och jag ser inget problem i att man tar ut en avgift för att inte vara med i A-kassan. Det är ju trots allt staten som får gå in och lappa ihop spillrorna efter de som inte har A-kassa och som blir utan jobb, så det är inte orimligt att ta höjd för det. Varför ska man missgynna de som tar ansvar?