Emil är arbetssökande


Alldeles för tidigt klev jag idag upp i Uppsala, den universitetsstad som jag har alldeles för många minnen från. Jag gjorde lumpen som RadioLänk-gruppchef på F16 fast redan innan dess hade jag genom Unga Forskare mycket roligt i Uppsala. Bara för några månader sedan ställde jag upp som funktionär på UppCon, ett konvent fokuserad på japansk populärkultur med bland annat manga och cosplay-uppvisningar.

Nu på morgonen var målet att ta mig till en uppsamlingsplats där jag skulle bli hämtat med buss som redan rest från Sundsvall och skulle vidare mot Jönköping. Jag råkade dock ta mig till fel plats på grund av att kungsängsgatan inte är samma sak som kungsängsvägen. Jag är dålig på namn, särskilt likartade namn. Men tack vare kompisen Maria, som även hade bjudit med mig på eventet, kom jag rätt till slut ändå och bussen påbörjade sin färd söderut till Jönköping och Elmia.

Eventet var helt fantastiskt och bland annat bidrog ståupparen Peter Wahlbeck med sin inspirerande beskrivning på att man själv styr sitt liv. ”Livet börjar från ingenting och avslutas med ingenting, så fyll livet med något roligare än bitterhet.” Jag kan inte göra rättvisa åt Peters framträdande men jag rekommenderar vamt att gå och se honom när det finns tillfälle. Ibland gränsade det han framförde till både rasism och könsfientlighet, men då han säger det på ett bra sätt belyser det snarare problemen än förstärker dem. Och jag hävdar att om man inte kan skämta om något är det heller inte värt att ta på allvar.

Jag var där som egenskap av arbetsökande och företaget lockar mig massor eftersom de nästan är lika galna som mig och det är förvånansvärt när det gäller firmor med få produkter och många anställda. Jag fick se lite av kvaliten på huvudprodukten och på samma sätt som Piratpartiet revolutionerar den traditionella politiken är den här produkten helt nytänk i sin bransch.

Så mina vänner och bekanta kanske får samtal från mig framöver där jag vill boka tid för att förevisa produkten, och jag rekommenderar i så fall att jag får komma förbi och visa den. För produkten är i så fall värd det.

Ett snabbt besök i Uppsala, för att packa om mig till personbil samt hämta en kvarglömd plånbok och sedan dags att ta sig hela vägen till Västerås. Imorgon ska jag äntligen hämta min HTC Desire som varit på reparation, och lyssna på Rick Falkvinge vid 17 samt gå på bio med en kompis.