En vecka som kampanjande hantverkare


overall

De senaste dagarna har jag varit väldigt mycket borta från Internet och orsaken är att jag har hjälpt en kompis med hans firma (utöver att fyllla år). Kompisen är den gamla sortens hantverkare som kan göra det mesta och har hög kvalitet på det som görs, det innebär att firman har hur mycket uppdrag som helst och allting behöver ju vara klart igår. Så jag hoppade in för lite enklare hantverk under ett par dagar. Skanska bygger en hel drös med lägenheter och behöver hantverkshjälp för att lösa problem som annars skulle vara en kostnad i storleksordningen några hundra tusen. Det som gör det hela lite jobbigare är att kompisen, jag och tydligen endast en firma till är de enda som kan lösa sådana problem, åtminstone i Stockholmsområdet. Och som sagt är kompisens firma rätt överlastad redan.

Det har varit klart givande att vara hantverkare på byggarbetsplats för naturligtvis har jag fått tillfälle att prata piratpolitik. Jag förklarar gärna Piratpartiets politik när sådana frågor uppkommer och blir extra glad när personer berättar att de röstatPiratpartiet i EU-valet. Naturligtvis finns det de personer som fortfarande tycker att vi inte har någon seriös politik, men det går oftast att förklara varför vi har den politik som vi har. Tyvärr kandiderar jag inte i Stockholms-området, men det är fortfarande mycket trevligt att veta att Piratpartiet har stöd hos bland annat byggarbetare.

Häromdagen var jag också på jobbintervju med en jättetrevlig person från ett up-and-coming-företag som hade hört talas om mig. Vi diskuterade bland annat Piratpolitik, särskilt kulturdelning och framtida ersättningsmodeller, men det blev också en hel del gällande vår lokala politik gällande landsting och kommun.

Det är fyra månader till val, och alla som jag möter diskuterar våra frågor. Det här kommer att bli en episk valkampanj, och om vi bara kan börja se utanför våra egna ramar och styra debatten kommer vi också att få ett legendariskt resultat.

Intressant?


2 svar till “En vecka som kampanjande hantverkare”