Fler hjälteinsatser behövs


valsedlar

Då Hallstahammar hade vissa problem med att få ut valsedlarna till två förtidsröstningslokaler, och jag har pirate-car, så åkte jag över till grannorten och letade upp första lokalen. Jag var sen till Hallstahammars bibliotek tyvärr och strax under 40 personer hade inte chans att se våra valsedlar i lokalen. Jag pratade lite med valfunktionärerna och tydligen hade det varit kö redan en halvtimma innan lokalen öppnade. Med lite lycko-önskningar i ryggen och med löfte att de skulle hantera påfyllnaden var det uppdraget avklarat.

Nästa var IOGT-NTO-lokalen i Kolbäck. Eftersom det var mitt första besök i den vackra staden svängde jag naturligtvis fel men insåg snart mitt misstag och tog mig mot centrum. Parkerad och klar hade jag tid för en fika på ett trevligt fik med egenbakade konditoriprodukter. Dit måste jag garanterat ta mig flera gånger, gärna med trevligt sällskap. När väl lokalen öppnade fick jag tid att prata med valfunktionärerna som dock inte hoppades på någon anstormning av röstande medborgare förvånansvärt nog. Men i övrigt var de hjälpsamma och inom någon minut så var Piratpartiets valsedlar på rätt plats.

Men mer sådant här behövs. Om någon inte kan fixa ut valsedlar, oavsett anledning, eller om valsedlar är försvunna behöver man rycka in och hjälpa till.

Jag har skrivit upp mig som valsedelsutdelare för Feministiskt Initiativ eftersom de tyvärr inte har lika många engagerade aktivister som vi och eftersom de också behöver finnas ute i vallokaler och förtidsröstningslokaler.

Jag har också anmält att jag kan hjälpa till där det behövs i Västerås och Hallstahammar genom att klicka på ”Boka mig” bredvid ”Roll: Vallokaljour” på valsedelsbokningen. Naturligtvis kan och bör fler skriva upp sig som vallokaljour eftersom jag inte kan vara överallt hela tiden (även om jag kanske skulle vilja det).

Johanna Julén skriver om sin egen utryckning, Jacob skriver om hur det gäller att vara ute i god tid med valsedlar samt peppar om valdagen, J-O beskriver sin cykeltur med valsedlar, Hanna Söderström peppar för valframgång för Piratpartiet, osv.

Intressant?


Ett svar till “Fler hjälteinsatser behövs”