Första mötesdagen avklarad på medlemsmötet i #piratpartiet


Mötet öppnades av Andreas Bjärnemalm och mötet ansågs behörigt. Det valdes också en mötesordning och föreslagen tidsplan fastställdes.

Följande personer valdes till presidium för mötet: Andreas Bjärnemalm som mötesordförande och Nils Agnesson, Johan Karlsson, Jonatan Kindh som vice mötesordförande (i fallande ordning). Mötesordförande hos Piratpartiets forummöten har dessutom rollen som sekreterare, och enligt samma princip blir vice mötesordförande även vice sekreterare på mötet.
Protokolljusterare är Björn Andersson och Egil Möller.

Närvarolistan visar på drygt 30 tappra själar som röstat i forumet under kvällen. Jag tror det blir fler imorgon när det ska väljas regler för övergången mellan befintlig stadga och den nya stadgan, samt på natten på söndag när stadgeändringsförslaget ska röstas igenom. Jag vill att du som läser går in och röstar imorgon och på söndag. Det är viktigt av flera anledningar utöver att visa deltagande i partifrågor, exempelvis att skapa legimitet för omröstningen som sådan.

Jag utlovar 1000 kronor till den kommun som har flest röstande på voteringarna om övergångsregler imorgon mellan 14:30 och 19:00, oavsett vad det röstas på. Detsamma gäller voteringen om själva andraläsningen på söndag mellan 00:00 och 12:00. Sprid informationen. Enda förbehållet är att det ska vara fler än fyra röster från den kommunen.

Det innebär att det gäller att trycka på att alla medlemmar i kommunen registrerar forum-konton och kopplar dem till PirateWeb. Lokalt kunniga medlemmar behöver hjälpa övriga som har svårigheter med att hantera forum. Piratpartiets supportchatt kan också hjälpa till.

Så här får du som medlem i Piratpartiet tillgång till medlemsmötet:

1. Registrera dig på forumet
Du får inte automatiskt ett forumkonto som medlem utan behöver själv registrera dig. Du kan välja vilket namn du vill, det måste inte vara ditt eget.

2. Bekräfta forumkontot
Du får ett mail skickat till den e-postadressen du uppgett. Verifiera forumkontot genom att klicka på länken i det mailet.

3. Låt forumet veta att du är partimedlem
För att kunna delta i mötet måste forumet få veta att du faktiskt är medlem i Piratpartiet.
Logga in på den här sidan på PirateWeb. I rutan ”Forum Handle” ska du ange det användarnamn du har på forumet, klicka på Spara.
Lösenord till PirateWeb valde du när du blev medlem i Piratpartiet, du kan få ett nytt genom funktionen glömt lösenord, eller genom att skriva till medlemsservice@piratpartiet.se

4. Logga in och delta i mötet
Mötet sker i den här forumdelen.

Efter ovanstående steg behöver du vara inloggad på forumet för att kunna delta i diskussioner och omröstningar. Om du får problem kan du prata med Piratpartiets supportchatt eller skriva till medlemsservice@piratpartiet.se.

Jag kommer att avgöra tävlingen baserat på informationen i närvarolistan som hämtar information från PirateWeb, så se till att kommuninformationen är uppdaterad där. Notera också att det endast är giltiga röster som räknas.

Vilken kommun kommer det att bli som får mina pengar? Jag tror på Köping som har ett fantastiskt gäng aktiva, som dock behöver komma in i forumet. Uppsala leder dock hittills. Vilken kommun tror du det blir?

Att medverka i trådarna är naturligtvis också viktigt, men det viktiga är att läsa och göra ett val.

Kommunledare: gör utskick, ring runt och påminn.
Valkretsledare: påminn era kommunledare, se till att de medlemmar som behöver hjälp med forumet får den hjälpen.
Distriktsledare: kanske lägg lite budgetpengar på bästa kommunen i distriktet?
Partiledning: Kanske dags för aktivism-SMS imorgon säg vid 13-tiden?
Kampanjgrupper: Ryck tag i folk, få folk att skriva om mötet och valen. Skapa opinion och debatt.


4 svar till “Första mötesdagen avklarad på medlemsmötet i #piratpartiet”