FRA-leken


God Dag och välkomna till år 2010.

Nu ska vi leka en fin liten lek som heter FRA-Leken. Den går ut på att en bloggare skriver något genant och sedan ska alla andra som läser detta värdera hurvida detta har någon relevans för Rikets Säkerhet och skall sedan om det inte har det (vilket är troligt) försöka glömma bort den pikanta detaljen.

Om du inte lyckas glömma bort den har du automatiskt förlorat. Om du läcker uppgiften till någon annan har du också automatiskt förlorat. Glömmer du bort uppgiften kan du med stolta steg gå till Lovön och söka jobb på FRA – om du ens då kommer ihåg att du kan glömma bort en generande sak om någon du känner.

Även om jag inte är först med att leka ska kommer här några av mina egna pinsamheter.

Jag har

 • varit uteliggare och levt på mina vänner. Blev vräkt från hyreslägenhet och hamnade i kronofogdens register med betalningsanmärkning som följd. Bott på studentkåren och hos kompisar, och vid något tillfälle sovit på en parkbänk i Stockholm. De vänner som ställde upp för mig är jag skyldig mer än jag någonsin kan betala tillbaka.
 • gett blod trots att jag haft riskbeteende enligt Socialstyrelsens riktlinjer. Att vara sexuellt aktiv och blodgivare är ibland inte en helt lätt kombination.
 • varit spelberoende men lyckades ta mig ut på egen hand. När det var som värst spelade jag bort alla pengar jag hade tillgång till. Jag har än idag svårt att inte spela klart ett spel som jag har börjat på, särskilt när det gäller datorspel.
 • kunskaper om hur man bygger bomber och har använt den kunskapen under min uppväxt.
 • en irriterande förmåga att hitta och trycka på personers fördomar.
 • haft en otrolig jobbig uppväxt som jag inte vill att någon någonsin ska uppleva. Men det har format vem jag är och jag tänker inte skylla ifrån mig på någon annan för att jag är den jag är.

6 svar till “FRA-leken”

 1. De tre första punkterna kan vara värda att veta i frågor om huruvida du ska få vissa bidrag. Är det lönt att ge bidrag till en spelberoende? Bör någon med så bra kontaktnät få hjälp av socialen? (Notera överdrift :P) Bör man ge bidrag till fuskare? Såväl socialen somförsäkringskassan kan ha intresse av informationen.

  Den enda kunskapen som är väsentlig för rikets säkerhet kan vara punkt fyra. I kombination med ett politiskt engagemang som opponerar klassiskt politisk tradition (bl.a. Piratpartiet) kan det vara farligt.

  • Tackar för klargörandet. Jag var lite osäker. Och gällande bidrag till spelmissbruk går årligen en stor del av svenska spels vinst till just rehabilitering av spelmissbrukare så vitt jag var.

 2. You’re hired! I varje fall i så måtto att du ”anställs” på min lista över chimärvalskandidater. Flera av ovanstående meriter (som jag faktiskt tycker att det är) är ovärderliga.