Ge mig kreativa julklappar!


Ge mig julklappar som inte stöder upphovsrättsindustrin.

OlofB har skapat flera vackra bilder som illustrerar tankegångarna om vad det är för presenter man ska ge i jul.

cd-konsert
dvd-teater
bio-opera

På så sätt får jag, mina släktingar & vänner en starkare upplevelse. Och artister, skådespelare, manusförfattare, musikanter osv. får rättmätiga pengar för sitt jobb.

Alla tre bilderna har CC_BY_SA-licens. Det betyder att du kan kopiera, återanvända, remixa som du vill, men lämna länk till källan.


Ett svar till “Ge mig kreativa julklappar!”

  1. Bra ide om lite mer kreativa julklappar. Har själv tänkt på det här med hetsen kring jul och alla hårda paket alla tydligen ska älska så mycket. Jag pallar inte få en överpyntad julgran uppkörd halvvägs till tolvfingerstarmen bara för att ha stått på fel sida i rulltrappan när den pepparkaksstinna mormodern hög på välvilja och kardemumma prompt ska tömma hela varuhuset på ny rekordtid, helst innan den manodepressiva tomten på våning två hunnit flina sig igenom den spritosande ”Räven raskar över isen” han påbörjade för elva verser sedan.

    Så vad finns det för alternativ? Kan man tänka sig ett snöbollskrig, en musikkoncert, ett utbyte av gamla böcker man läst, en billig resa till Berlin, ett dygn på ett äventyrsbad, en suchiätartävling eller något annat som inte nödvändigtvis måste leda till paketpapperssanering och mentalt barrsläpp?

    Läs Lasses Jul