Henrik Ponténs fulknep


Jag läser SvDs utfrågning (eller vad man nu ska kalla det) av Henrik Pontén och blir lite fundersam gällande syftet bakom presentationen.

– Jag uppfattar bloggosfären som att de kör ett enkelriktat budskap, jag vill visa andra sidan av myntet. Vi vill förklara upphovsrätten, samt bemöta de som har en vulgär retorik. Vi beskylls för än det ena, än det andra.

För mig verkar det inte längre helt ärligt. Om APB bara fokuserar på att förklara upphovsrätten och ge egna kommentarer till aktuella händelser hade jag ansett att det var mycket mer ärligt. Men när man börjar kritisera sättet andra för fram åsikter, då använder man sig av fulknep och härskartekniker. Att skylla andra för att använda vulgär retorik är i sig lika illa.

Lanseringen verkar också vara på något sätt relaterat till Netopia.


2 svar till “Henrik Ponténs fulknep”

  1. Såklart är det ett fulknep, men vad skall man annars vänta sig av APB?
    APB och dess allierade går i stort sett oemotsagda i gammelmedia, och nu försöker man erövra bloggvärden (naturligtvis genom att inte släppa igenom alltför kritiska kommentarer, vilket kan ses på bloggen ifråga. Säkert släpper man igenom en och annan, men den stora delen av kommentarer kommer troligtvis antingen att vara blekt försiktiga eller rentav pro-APB).

  2. Jag vad ska man säga:
    ”Alla skjuter de på upphovsrätten, för i den här bloggvärlden är det inte speciellt politiskt korrekt att säga att upphovsrätten behövs.”

    Ständigt dessa upprepade lögner. PP anser att upphovsrätten behövs vilket HP mycket väl vet.