Hundens vs Kattens dagbok


Hundens dagbok

8:00 – Hundmat! Det bästa jag vet!
9:30 – En biltur! Det bästa jag vet!
9:40 – En promenad i parken! Det bästa jag vet!
10:30 – Blev kelad och ompysslad! Det bästa jag vet!
12:00 – Märgben! Det bästa jag vet!
1:00 – Lekte på gården! Det bästa jag vet!
3:00 – Viftade min svans! Det bästa jag vet!
5:00 – Middag! Det bästa jag vet!
7:00 – Spelade boll! Det bästa jag vet!
8:00 – Wow! Tittade på tv med folket! Det bästa jag vet!
11:00 – Sov på sängen! Det bästa jag vet!


Kattens dagbok

Dag 983 av min fångenskap

Min kidnappare fortsätter att håna mig med bisarra dinglande objekt. De äter frikostigt färskt kött, medan de andra fångarna och jag utfodras hash eller någon form av torra nuggets. Även om jag klargör mitt förakt för de ransoner vi får, måste jag ändå äta något för att hålla upp min styrka.

Det enda som håller mig uppe är min dröm om flykt. I ett försök att få dem illamående spydde jag återigen på mattan. Idag halshögg jag en mus och lade den huvudlösa kroppen vid deras fötter. Jag hade hoppats att detta skulle slå skräck i deras hjärtan eftersom det tydligt visar min förmåga. De gjorde däremot bara nedlåtande kommentarer om vilken ”snäll liten jägare” jag är. Jävlar!

Det var någon form av samling bland deras medbrottslingar i kväll. Jag placerades i isoleringscell under hela evenemanget. Men jag kunde höra ljud och känna lukten av mat. Det verkar som om min instängning berodde på kraftfulla ”allergier”. Jag måste lära sig vad detta innebär, och hur man använder det till min fördel.

Idag var jag nästan framgångsrik i ett försök att mörda en av mina plågoandar genom att springa runt fötterna när han gick. Jag måste prova det här igen i morgon, men på toppen av trappan.

Jag är övertygad om att de andra fångarna här är tjallare och inställsamma idioter. Hunden får speciella privilegier. Han är regelbundet utomhus och verkar vara mer än villig att återvända. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln måste vara en uppgiftslämnare. Jag ser honom prata med vakterna regelbundet. Jag är säker på att han rapporterar varje steg jag gör. Mina kidnappare har ordnat skyddsförvar för honom i en förhöjd cell, så han är säker. För tillfället …

Intressant?

Relaterat: Mjau | Sagor från livbåten
Andra dagboksrefarat: Hunden och kattens dagbok, Hundens & kattens dagböcker, Som hund och katt


2 svar till “Hundens vs Kattens dagbok”

  1. Fast jag tror att många katter inte känner sig kidnappade, utan snarare bara som att de äger huset och har slavar som ger dem mat och klappar.