Hyrbil från Statoil – kostar mindre än kollektivtrafik


När en person ska ta sig mellan två platser måste man väga många faktorer samman. Går det att promenera är det normalt bäst för konditionen och miljön om man förflytta sig till fots, fast det tar ju så klart längre tid än om man cyklar eller åker bil. Att åka buss eller tåg innebär normalt att man behöver passa in på befintligt schema, men miljömässigt är det hyffsat bra. Man kan fråga sig om buss är så miljöeffektivt om det bara är ett fåtal personer på bussen samt om samhället vunnit något om tågen drivs med el från kolkraftverk, men just nu hävdar jag att principmässigt är kollektivtrafiken mer miljöeffektivt än flyg åtminstone.

Nu i torsdags skulle jag ha ett snabbt möte i Västerås på morgonen och sedan ta mig till jobbet i norra stockholm och det innebar att jag hade begränsat med tid. Dagen innan hade jag sprungit förbi en Statoil-mack och noterade att de hade en liten bil med speciellt utseende. Bilen skulle bara kosta 299 kr per dygn plus bränslekostnaden också och det gjorde mig lite nyfiken. Så det första jag gör på torsdagsmorgonen är att hyra en Toyota IQ från Statoil. Första intrycket: bilen känns inte så liten som den ser ut. I bilen är man visserligen inte störst på vägen, men den håller sig bra i rimliga hastigheter och har inga problem att samsas med övriga på vägen. Det är en mycket bensinsnål bil och fungerar alltså perfekt som en pendlarbil där man inte behöver åka särskilt många personer eller ha mycket packning.

Fram och tillbaka till norra Stockholm (19 mil) kostade 299 kr i hyra plus åtta liter bensin. Hyran är mindre än vad två SJ-biljetter (á 122 kr) plus två SL-biljetter (á 45 kr) och då är det bara bränslekostnaden som man ska väga mot smidigheten, möjligheten att komma i tid, och alla andra relaterade faktorer. Det gick också snabbare än tåget, trots att jag hamnade i bilkö både till och från jobbet. Varför känns det som om kollektivtrafiken förlorar då? Kanske man måste förändra kollektivtrafiken?

Igår på väg hem var det dessutom förseningar i tågtrafiken. Det är något jag måste räkna med om jag ska åka kollektivt åtminstone med SJ. Jag fick gå från Solna till Sundbyberg och sedan vänta där på att tågtrafiken till Västerås skulle återupptas. Kollektivtrafiken har förlorat. Helst skulle jag vilja pendla med elbil, men Tesla Roadster är lite väl dyr än så länge. Och jag tror inte på hybridbilar, etanolbilar och gasdrift eftersom de bara flyttar runt på problemet. Kanske en Toyota IQ skulle kunna fungera. Jag rekommenderar alla som behöver en mindre hyrbil att testa en Toyota IQ.

Intressant?


2 svar till “Hyrbil från Statoil – kostar mindre än kollektivtrafik”

  1. Inte så illa, det är ju en ”miljö” bil också =) Synd att Hondas FCX Clarity inte säljs i Sverige…..än 😉