I backspegeln: Sommarens löpträning


Jag har försökt att under sommaren kombinera kampanjandet och bloggandet med att motionera. Framförallt springa på spår i skog är något jag trivs med, men jag är normalt alldeles för dålig på att ge mig ut själv. Så i sommar har jag försökt att oregelbundet men ofta träna för målet att springa Stockholm Halvmarathon.

Under Almedalsveckan motionerade jag runt Visbys ringmur som är ett bra morgonpass med strax under 4 km och en tung uppförsbacke vid nordengravar. Samma tur sprang jag varje förmiddag under Medeltidsveckan (vecka 32) tillsammans med flera andra Medeltids-intresserade.

Den andra september sprang jag för första gången 15 km i sträck, helt utan avbrott. Det gjorde jag i Rocklunda-spåret i Västerås som är ett utmärkt område för motion oavsett vilka avstånd man ska springa.

Så den 11 september var det då äntligen dags för Stockholm Halvmarathon. Jag har haft en irriterande förkylning ett tag, så det var in i det sista osäkert om jag skulle ställa upp i loppet. Jag ställde dock upp och kom runt på en timma, 55 minuter och 34 sekunder.

Sista 6 km var jobbigast, såklart, men huvudsaken är att jag kom runt. Och tiderna är rätt hyffsade ändå. Första milen på 49 minuter och andra milen på en timma. Det blir nog en halvmara nästa år också. Kanske också Lidingöloppet?


Ett svar till “I backspegeln: Sommarens löpträning”