Imorgon är det Säpojoggen i Visby under #almedalen


säpojoggen
Foto av Jonathan Rieder Lundkvist

I år anordnar Säkerhetspolisen Säpojoggen, en timmes träningspass som leds av Walter Skeppar och kollegor från personskyddet. Begreppet Säpojoggen myntades när Säkerhetspolisens livvakter sprang bredvid kortegen vid kronprinsessans bröllop. Alla som vill är välkomna att delta. ”Det är bara att dyka upp vid Kruttornet på torsdag den 7 juli klockan 8.00”, säger Walter Skeppar.

Deltagarna får gärna prova hur det är att springa i svart kostym. ”Vi brukar själva oftast använda träningskläder, men det händer att vi har kostym. Alla uppdrag är olika och vill man förbereda sig för att exempelvis jobba med ett kungabröllop bör man ha provat att springa ett par gånger i kostym för att veta hur det känns”, säger Walter Skeppar.

Walter Skeppar kommer att ha tre kollegor som hjälper till under passet och dessutom kommer Säkerhetspolisens övriga representanter, iklädda Säkerhetspolisens t-shirts, att delta och finnas tillgängliga för frågor om Säkerhetspolisens verksamhet i allmänhet och personskyddet i synnerhet. ”Jag hoppas att många kommer och pratar med oss, både om Säkerhetspolisens arbete, hur man blir livvakt, och självklart också om träning mer generellt.”< Walter utlovar en kul och lärorik timme med en blandning av jogging och olika övningar som brukar ingå i livvakternas träning. Efter passet bjuder Säkerhetspolisen på smoothies och alla deltagare får en liten present, så långt lagret räcker.

”Vi hoppas på många glada och nyfikna deltagare, alla klarar av att vara med. Man utgår från sin egen förmåga”, säger Walter Skeppar som själv trotsar Almedalens utsvävningar genom att träna, äta rätt och få ordentligt med nattsömn.


4 svar till “Imorgon är det Säpojoggen i Visby under #almedalen”