Ingen rädd för vargen i Helsingborg


Strax efter att jag var klar med dagens bloggpost gällande licensjakten blev jag överhopad av diverse tidningsnyheter av att det är en varg inne i Helsingborg. Aftonbladet: Varg jagas – i Helsingborg, Svenska Dagbladet: Stressad varg i Helsingborg, Dagens Nyheter: Varg irrar runt inne i Helsingborg, Sydsvenskan: Varg i Helsingborg, svt.se: Varg i centrala Helsingborg samt naturligtvis Helsingsborgs Dagblad: Vargjakten blåstes av.

Vargen är naturligtvis inget farligt djur i sig, särskilt inte när den är på vandring efter ett nytt område att bosätta sig på. Det kan dock vara en trafikfara om det är mycket trafik där förare normalt inte har djur i anslutningen till vägen, exempelvis i just tätortsområden.

Vad ska man göra om man möter vargen?

– Fotografera, säger Lasse Carlsson, som tidigare haft sina barn med på vargspårning, även när de var i dagisåldern.

Andra som skrivit om vargen i Helsingborg: Jinge – Varg på förstasidorna, Röda Malmö – Vargen i Helsingborg … ska nu jagas av både Carlgren och Juholt, Dekadens av Gurudas – Ulven kommer… Update, Älgflugornas herre – Varg i Helsingborg.

Även jägarförbundet har skrivit om Varg inne i Helsingborg.

Och om en timma kommer Rovdjursutredaren Lars-Erik Liljelund att presentera det första delbetänkandet i rovdjursutredningen (som i sin helhet ska vara avslutad den 1 juli 2012)Vargsymposiet i Vålådalen. I delbetänkandet kommer man bland annat att ange miniminivåer för hur stora stammarna av rovdjuren måste vara för att uppnå gynnsam bevarandestatus och analysera förutsättningarna för varg- och järvstammarna att uppnå gynnsam bevarandestatus.

Pingat på Intressant.


3 svar till “Ingen rädd för vargen i Helsingborg”