Irriterande förkylning


Det är dags för blodgivning igen, ett kvartal (tre månader) efter förra gången. Eftersom jag är förkyld ska jag dock avvakta med att ge blod. För övrigt en helt rimlig regel: Är man sjuk ska man inte ge blod. Däremot finns det inga som helst belägg för ett års karantän för män som har sex med män (MSM), eftersom sexuell läggning inte är samma sak som sexuellt beteende särskilt inte när man pratar riskbeteende. Och skulle analsex räknas som sexuellt riskbeteende skulle det dessutom räcka med det tre månaders-krav vid nytt förhållande som redan finns. Oavsett om blodet används vid tillverkning av läkemedel eller ej.

Bara några veckor kvar till 19e september där riksdagsval, landstingsfullmäktigeval och kommunfullmäktigeval avgörs. Västerås valstuga är på plats. Om 18 dagar, den 11e september är det Stockholm Halvmarathon som jag kommer att springa tillsammans med åtminstone Daniel Brånn (kanske också Anna Troberg närvarar vid löpningen). Tyvärr går det samtidigt som det unika E18-loppet (vid Enköping) annars hade jag gärna försökt ha ihjäl mig där med.

Jag har inte tid att vara förkyld helt enkelt. Visserligen är det osäkert hur jag ska kunna öka min längdlöpning med 50% på drygt två veckor, men det hjälper ju inte att ha infektion i kroppen. Och det hjälper inte att jag känner mig som någon mesig karl som inte klarar av att vara förkyld utan att klaga. Dags att vända sig till Awesome-in-person: Barney Stinson (från How I met your mother).

”I’m not sick, my nose is just overflowing with awesome” – Barney Stinson är förkyld
”Step 1: You start running. There is no Step 2” – Barney Stinson om hur man springer marathon

Bara att bita ihop, ignorera och ta det lugnt med träningen. Så för att bringa lite glädje dags för remixkultur från Sam Tsui.


Ett svar till “Irriterande förkylning”

  1. […] Jag kommer att om 18 dagar springa Stockholm Halvmarathon tillsammans med bland andra Daniel Brånn. Jag behöver allt stöd alla bekanta, vänner och övriga läsare kan ge för att kunna nå maximal awesomeness. Kom med till Stockholm, krama om mig innan loppet och stötta mig efter loppet. Särskilt sista tredjedelen av loppet kommer att kräva mycket vilja för att klara av. […]