Jag är terrorist


press

”I solemnly swear that I am up to no good” – Harry Potter

Jag är kandidat för Piratpartiet. Jag står för människans rättigheter i samhället. Jag försvarar den demokratiska rättsäkerheten. Piratpartiet är ensam bland de etablerade partierna om att stå för detta i tankar, ord och gärning. Vi står till och med för Bert Karlssons rätt att uttala sig.

Bert Karlsson anser att Piratpartiet är värre än Sverigedemokraterna.

I gammelmedia läser man om militanta islamistiska gerillan al-Shabab med meningar som ”Maskerade säkerhetspoliser slog till mot mannens hem i Stockholmsförorten Rinkeby” (Aftonbladet 22 juni 2010). Man läser om att mannen är misstänkt för stämpling till terroristbrott. Man läser att det finns kopplingar till ett annat fall i Göteborg där en man häktades när han och hans familj kom tillbaka till Sverige.

Organisationen al-Shabab har terrorist-stämplats av USA trots att de enbart är oppositionsrörelse i Somalia. En oppositionsrörelse som bedriver guerillakrig och försöker rekrytera hjälp bland utlänningar och allmänt försöker kontrollera hela området visserligen, men fortfarande bara en organisation som har mycket starkt stöd i Somalia. USA har på olika sätt försökt ersätta al-Shabab och därför troligtvis förvärrat krigssituationen i Somalia. USA orsakade att somalien Ahmed Yusuf under fem års tid inte fick arbeta eller handha pengar, utan några som helst konkreta anklagelser eller bevis.

Nämnde jag att Bert Karlsson anser att Piratpartiet är farligare än Sverigedemokraterna?

Mikael Löfgren skriver om Hassan Asad i DN ”I chocken efter 11/9 2001 lät EU-länderna införa ett sanktionssystem som innebär att terroristmisstänkta personer kan dömas utan rättegång och utan att ha fått reda på vad de anklagas för. Det är den ena, juridiska, dimensionen. Den andra dimensionen är politisk och handlar om hur man definierar terrorism. I svenskt åklagarperspektiv kan frågan om vem som är terrorist te sig enkel. I verklighetens Mellanöstern är den komplicerad och omtvistad. Skillnaden mellan legitimt ockupationsmotstånd och terrorism är inte knivskarp och oberoende av betraktaren. Richard Falk, amerikansk expert på internationell rätt, har påpekat att från israelisk säkerhetssynpunkt kan varje ansats till palestinskt samhällsbygge framstå som bidrag till terrorismens infrastruktur, varje palestinier som en potentiell terrorist.”

Anna Politkovskaja skrev en artikel som innehåller bland annat följande ”Varför skriver jag ordet ”terrorism” inom citationstecken? Därför att majoriteten av dessa människor är – utnämnda terrorister. Att ”utnämna terrorister” har 2006 inte bara ersatt någon slags äkta antiterrorkamp utan också av egen styrka börjat producera personer som vill hämnas – potentiella terrorister – och lett till det inhemska rättssystemets krasch. … Ärligt talat: jag är rädd för deras hat. Jag är rädd att det kommer att spränga vallar. Förr eller senare. Vi alla kommer att bli lidande, men inte de utredare som torterade dem. Slåss vi mot laglösheten med lagen? Eller klår vi upp ”dem” med ”vår” laglöshet?”. Alla borde läsa Anna Politkovskajas artikel.

Terrorism sker sällan och risken för terrorism är mycket mindre än vad man tror, särskilt i en demokrati som uppmuntrar kunskap- och informationsfrihet. Det är dock lätt att, som Anna skrev innan hon blev mördad, att utnämna någon till terrorist för att kunna behandla denne terrorist som de vill. Det är lätt att kalla någon för att vara farlig och man slipper förklara på vilket sätt man skulle vara farlig. Jag kan berätta att en riktig terrorist berättar inte för säkerhetspersonalen på en flygplats att man har med sig en bomb. En riktig terrorist skickar troligtvis bomben med DHL och tar enbart med sig en fjärrutlösare ombord (om man är självmordsbombare så klart). Man kommer att skapa fler terrorister genom att hantera personer som terrorister än om man hanterar dem som om de vore oskyldiga.

Bert Karlsson anser att Piratpartiet är brottslingar eftersom vi vill ge pengar till artisterna istället för skivbolagen.

Emma sammanfattar det med ”Hur kommer det sig att etablissemanget kommer undan med att kalla ungdomar omoraliska, tjuvaktiga och militanta vandaler? Generaliseringar, fördomar och rasism bekämpas från alla håll och kanter – men av någon anledning är det fritt fram att anse att tonåringar inte har några moraliska begrepp eller värderingar.” Läs förövrigt Emmas Gong-gongen har inte slagit än för piratfrågorna.

Bert Karlsson är rädd för datorer, rädd för informationsfrihet, rädd för att ha fel samt rädd för att Piratpartiet faktiskt har rätt.

Jag anser att varje person ska anses vara oskyldig till dess motsatsen kan bevisas. Att rekrytera personer till religiös rörelse må vara moraliskt och kanske även etiskt fel, särskilt om det sker i det dolda, men jag håller inte med att man ska kalla det för terrorism. Enligt Bert Karlssons definition uppmuntrar jag därigenom till terrorism och därmed är jag alltså terrorist.

Rösta Pirat den 19e september. Det kommer jag att göra.

Intressant?


5 svar till “Jag är terrorist”

 1. ” Man kommer att skapa fler terrorister genom att hantera personer som terrorister än om man hanterar dem som om de vore oskyldiga”

  Det har du nog rätt i..man ska inte göra som USA (skapa fler terrorister) men vet du vad.. den ovannämnda gruppen och många andra grupper som oftast är hjärntvättatde av religiösa fanatiker och proppade med falsk fakta är terrorister..du vet inte hur de tänker…jag säger bara åk till Somalia eller mellanöstern där jag kommer ifrån..åk till Irak eller Egypten så vet du vad terrorist är och det är dessa grupper som börjat etablera sig i Europa nu och vill ta makten..att ta makten sker inte genom demokrati eller val utan genom att förstöra steg för steg..så egentligen vet USA hur dessa grupper skall hanteras..de är terrorister och förblir det…

  ha det gott Emil 🙂

  • Religiösa fanatister måste man alltid vara försiktig med, oavsett om det är kristna korsriddare, judiska bosättare eller al-Shabab. Problemet är att om man tillåter särbehandling baserat på grupp-tillhörighet och inte på agerande kommer samtliga att kunna uppfattas att vara terrorister.

   Jag tycker att rekrytering för strid utomlands är fel. Men jag anser att USAs världspolis är sämre. USA tog en hyffsat stabil situation (ett halvår utan stridigheter) och såg till att stridigheten fortsatte. Sedan när tar man fred och gör det till krig?

   Oavsett vad man tycker om en viss gruppering måste man alltid också se till att agerandet. Något är inte mer fel om det görs av en viss grupp människor än om det görs av någon annan grupp människor.