Jag gillar elbilar, och därför är jag extra glad när de visas upp på #almedalen


Nissan LEAF

Det kommer nog inte som en nyhet att jag vill köra, äga och visa upp en elbil. Gärna Tesla Roadster, men Nissan LEAF är ett mer praktiskt alternativ.

Elbilen är den miljöbil jag förordar, eftersom rent fordonsmässigt är det en helt ren transport. Inget avgasrör, inga utsläpp. När det gäller elbilar har det varit stora problem genom att avgörande uppfinningar varit skyddade/blockerade via patent-lagstiftning och jag trodde att elbilar skulle bli ett alternativ först när samhället ersätter patent med något som istället främjar innovation. Nu går utveckligen långsamt framåt trots patentindustrin, mest på grund av att man kan arbeta runt de redan patenterade lösningarna exempelvis när det gäller kraftöverföringen. Det är synd att olje- och bilindustrin använder sina patent för att blockera innovationer som skulle kunna förbättra miljön.
Elbilens begränsning är transportavståndet eftersom batterierna inte kan innehålla tillräckligt mycket energi än. Det tar också relativt lång tid att ”tanka”, så långfärder är, bortsett från miljöaspekten, helt att glömma. För långfärder rekommenderar jag dock oavsett tåg som det bästa transportsättet.

Ni får alltså förstå min glädje när jag går förbi hamnområdet i Visby och helt plötsligt ser två LEAF stående vid vägen. Nu gäller det bara att hitta var man anmäler sig för att köpa köra en av dem.

Pingat på Intressant.


Ett svar till “Jag gillar elbilar, och därför är jag extra glad när de visas upp på #almedalen”