Jag kandiderar


Jag kandiderar just nu i Piratpartiets provval till riksdagslistorna.

Med min bakgrund, erfarenhet och åsikter anser jag att jag kommer göra ett bra jobb som riksdagsledamot, men oavsett kommer jag fortsätta att kämpa för att alla ska ha rätt till kultur samt kulturutbyte, övervakningsamhället tillintetgörs, att det ska bli lättare att uppfinna samt naturligtvis att den enskildes integritet stärks.

Mina 300 ord:
Ideologisk ledarpersonlighet som engagerar och påverkar. Åsiktsdrivare med intresse av lagar, regler och formalia. Trivs i debatter och utfrågningar utan att bli uppstressad. Vill bli riksdagskandidat för att driva piratfrågor fram till och inne i riksdagen.

Jag har innehaft de flesta roller inom föreningslivet och även fått tillfälle att testa några olika roller inom arbetslivet också.
Har sedan jag var liten varit en idealist som gärna hjälper till där det behövs och anser att varje problem är ett tillfälle att lära sig något nytt. Har varit med och ombildat en datorförening till en ideellt driven Internetleverantör.

Har från början varit rätt skeptisk till politik även om jag samtidigt har haft mycket åsikter. Det orsakade en i efterhand rätt kul händelse när jag på en fest blev tillfrågad, av en person som jag senare fick reda på var just yrkespolitiker i Västerås, om jag inte kunde tänka mig politisk karriär då jag hade rätt genomtänkta och vettiga åsikter. Efter en monolog på ungefär tjugo minuter som gick ut på att politik inte är något som en smart person befattar sig med var personen som jag därmed dumförklarat tystlåten. Jag ångrar inte innehållet i det jag sa, för det var just så jag kände det för dryga decenniet sedan, men jag kunde absolut ha varit mer politiskt korrekt.

Jag är fortfarande ingen vän av politikens baksida med underförhandlingar och överenskommelser, men jag ser inte längre politik som ett hinder för utveckling.


Jag blev medlem i Piratpartiet under 2006 och hjälpte till med valet samma år. Dock hade jag av olika anledningar ingen möjlighet att ta en mer tydlig roll, trots att behovet tidvis var tydligt. Hösten 2008 ändrades min situation och jag har sedan dess aktiverat mig mer. Jag valde att kandidera eftersom jag har en organisationsbakgrund som jag anser behövs och dessutom både kan lyssna och driva en fråga. Jag har även lätt att sätta mig in i stora ämnen och komma med (enligt många) vettiga synpunkter. Jag undviker att uttala mig om jag inte har tillräckligt med bakgrundsinformation.

Ärlighet är något som jag värdesätter och lever efter. Jag försöker att så långt det är möjligt, utan att någon utomstående bli sårad, vara öppen med allt jag gör och har gjort. Det innebär att jag så vitt jag själv vet inte har några skelett i garderoben.

I Västmanland har vi otroligt bra inspirerande piratpartister och främst vill jag nämna Johanna Julén, Jonas Nordgren och Hanna Dönsberg som inspirerat mig till att kandidera.


Johanna Nylander är en feminist och ledarskribent som skriver mycket intressanta artiklar om bland annat fildelning och integritet. Nyss gjorde hon mig alldeles varm inombords då jag läste att hon vill pusha lite för bland annat mig då jag är trevlig afk.


Ett svar till “Jag kandiderar”

  1. […] Kandideringsförklaring Emil har jag inte haft koll på under särskilt lång period men han fortsätter att imponera mig hela tiden, och jag förstår inte hur jag kunnat missa honom inom partiets kretsar tidigare. Uppfattningen jag har fått är att han är en stark person som står för det han tycker och vågar vara öppen med det. […]