Julfirande i Hemsedal


Julfirande i Hemsedal är nästan som det jag är van vid från Sverige, förutom det faktum att prästen var från Danmark och hela gudstjänsten var på norska. Det var helt underbart hur man kände kärleken stråla bland alla människorna.

Det fanns massor med barn som sprang runt och lekte mestadels utanför de vuxnas kontroll.

Det är så det borde vara jämt.

När jag tänker på de som argumenterar för att religion ska jämställas med att lyssna på röster vill jag visa dem vad julfirande i kyrka går ut på. Värmen och gemenskapen som finns där.

Nu går jag själv inte i kyrkan särskilt ofta, främst för att jag och den protestantiska kyrkan är oense på vissa avgörande punkter, men jag uppskattar verkligen de få besök jag gör. Inte för närheten till någon biblisk figur, utan just för närheten till alla andra människor och därmed också till mig själv. Känslan av gemensamt syfte sammankopplar oss, även om det bara är för några minuter.


Samma känsla finns även inom Piratpartiet där vi arbetar för ökad Integritet i samhället (däribland även på Internet), kulturspridning och innovation. Syftet för oss samman och det visar sig i det val till primärvalskandidater som just nu pågår. Oavsett vilka som verkligen hamnar på listorna kommer vi alla stötta och hjälpa till varandra. Oavsett vilken urvalsprocess man använder, oavsett om man har tagit fram listan själv eller använder en färdig från distriktets motsvarighet till valberedning, kommer resultatet att leda till att Piratpartiet får fram kvalitetsmässigt bra kandidater som har stöd i organisationen.

För övrigt anser jag att det är alldeles för tidigt att rösta då många kandidater inte har haft möjlighet att svara på frågor i forumet än. Jag rekommenderar samtliga att avakta till sista veckan, om möjligt.


2 svar till “Julfirande i Hemsedal”

  1. ” använder en färdig från distriktets motsvarighet till valberedning, kommer resultatet att leda till att Piratpartiet får fram kvalitetsmässigt bra kandidater som har stöd i organisationen.”
    Vet inte riktigt hur du får den postningen till att personen agerar valberedning för distriktet?… tyvärr

    • Postningen anger Distrikt Syd gick tidigt ut med att de sätter samman en sorts valberedning som ska ta fram en lista samt har jag tagit fram en lista för västra distriktet. En valberedning har som syfte och mål att ta fram en lista som andra kan rösta på. Om någon enskild eller grupp tar på sig att göra något liknande vad en valberedning gör anser jag att de agerar som en motsvarighet till valberedning oavsett om de har något formellt uppdrag eller ej. Resultatet blir nämligen detsamma oavsett. Hoppas det förtydligar min hänvisning.