Kladdkaka – att användas vid nödfall


Imorse behövde jag extra energi för att hinna med allt jag borde gjort tidigare. För att hinna med allt det som kanske inte var lika viktig just då som något annat som hände behöver man massor med energi. Särskilt om man ska hinna med det innan nästa viktiga sak tittar förbi.

Kladdkaka innehåller massor med bra och effektiv energi som tillsammans med choklad gör mig piggare, gladare och massor mer effektiv. Pepp i ugnsform helt enkelt.

4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
4 dl mjöl
200 g smält smör.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker så att det bildas en luftig/porös smet. Blanda i kakao och mjöl. Ha sist i det smälta smöret. Rör ordentligt för att smeten ska bli jämn och luftig.

Ställ in kakan i ugnen (175 grader) under ungefär 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig (men inte rinna) när man tar ut den. Låt kakan stå och svalna.

Om man vill kan man garnera med florsocker eller/och färska bär. Man kan servera med grädde eller glass. Men det fungerar nästan lika bra med bara kladdkakan. Och ett glas mjölk.

Intressant?

Andra sidor med kladdkakerecept: mat-recept.com, Kladdkaka recept, Kladdkakan.se, Kladdkaka utan ägg, Kladdkaka – recept & inspiration, Vit kladdkaka, Hayal – Kladdkakans dag, Ttinas recept på kladdkaka, Landinskan – Vit kladdkaka, Lingonskrutt – Kladdig kladdkaka, Ballerina kladdkaka,


Ett svar till “Kladdkaka – att användas vid nödfall”