Kommentar från en tidigare anställd på Radiotjänst i Kiruna AB


Jag fick in en kommentar från en tidigare anställd på Radiotjänst i Kiruna AB och tyckte att den borde få bättre uppmärksamhet. Den anställde slutade eftersom dennes idé om ”kunden i fokus” inte stämde överens med kundtjänstchefens mål.

Jag måste bara säga att jag är för det första emot tv licensen som den funkar. Jag har själv stått inför halva RIKAB och sagt i chefens ansikte att jag tycker den ska funka som andra kanaler, alltså att man betalar för den om man har intresse vid den.

MEN: Jag har även sett att du har fleratalet punkter fel om Radiotjänst. En sak är att dom skulle spela in samtalet. Det får dom inte göra. Ingen information sparas om någon enskild individ mer än deras person information i databasen utifall dom betalar tv licensen.

Sen vill jag bara påminna alla om att ilskan mot RIKAB är lite felaktigt riktad. RIKAB arbetar under SVT och det är dom som bestämmer hur RIKAB ska jobba och så vidare. Av dom som jobbar på RIKAB så gör dom flesta det med tunga hjärtan för att få in en skit lön för att klara sitt leverne tills dess att dom får tag på ett annat jobb. Så förstå att folk där mår inte bra över att ringa hem till andra heller. Många slutar på en gång därifrån för att det är för psykiskt utmattande att vara hatad och få bombhot och det ena och det andra. Det är skrämmande då Kiruna är en så liten stad och det inte är svårt att ta reda på vart personen som lett samtalet bor.

Men även om det finns mycket goda arbetare på RIKAB så som sagt så slutar många och då ska många gröna tas in. Dessa nya arbetare kan ibland lyckas föra oerhört dåliga samtal. Inte bara vad jag fått höra från erat håll men jag har själv fått samtal som jag blivit väldigt arg över, och sen har jag även hört från andra sidan när jag själv varit i lokalen. Jag vet att det inte gör mycket, och jag jobbar inte mer där och kommer aldrig göra det, men jag ber ändå om ursäkt för dom som har varit med om dessa otrevliga bemötanden. Det ska inte alls vara så!

Känner ni att ni blivit felaktigt bemött tycker jag definitivt ni ska ringa in till kundtjänsten på dagtid. Det brukar nästan alltid lösa sig på en gång.

Såg någonstans att någon sa något att man måste betala även om man har satt sin tv i förrådet. Det behöver man inte alls det. Tv mottagaren vare sig den används eller har kontaken i ska betalas för enligt lagen så länge den är inne i din bostads yta. Har du tv rum i källaren så räknas det men inte i garaget, förråd eller vinda etc.

Angående att jäklas med radiotjänst för att ge igen för all pina vi själva måste gå igenom. Jag har varit väldigt väldigt förbannad på radiotjänst en gång i tiden. Jag råkade hamna på flera listor samtidigt att bli uppringd så dom testade verkligen mitt tålamod. Men jag måste säga att dom flesta jag pratat med tycker att det är skönast och mindre slöseri på energi och humör att bara svara och ge korta svar rakt ut. Och personligen tycker jag det funkar bäst för min del också.

Samtalen blir kortare, Trevligare i längden om nu det ska vara möjligt. Och dom kan inte hålla omogenhet emot en. Dom tar dig mycket lättare på allvar. Skickar inte din address till kontrollanter. Dom låter dig inte ligga kvar i listor för att bli uppringd igen. Dom fortsätter inte samtalet med att upprepa samma frågor igen för att dom tror du ljuger. Mycket enkelt.. Så som du vill att dom ska vara mot dig.. var mot dom. Ärlig och trevlig! Och om du nu vill ljuga, gör så då men du behöver inte bevisa att du ljuger genom att göra det på hälften av dom sätt jag hört folk försöka mot mig :)

Tro mig, 99% av dom som jobbar där vill inte stanna kvar och lägga ner onödig tid på en enskild person, dom vill ringa vidare för att behålla jobbet. Så så länge man inte ger dom en orsak till att stanna kvar i luren så brukar samtalet vara över ibland på 10 sekunder. Sen är du av med dom!

Sen kan vi alla, inklusive mig, hoppas på att dom kommer på en bättre lösning än denna tv licens!

Maria

Det finns inget i lag som förbjuder Radiotjänst att spela in samtal eller begränsa vad Radiotjänst lagrar om alla personer, men med stor sannorlikhet är det som Maria skriver att Radiotjänst inte spelar in samtal och har tydliga regler om vad som får sparas om personer.


Ett svar till “Kommentar från en tidigare anställd på Radiotjänst i Kiruna AB”

  1. Författaren av brevet må tolka det på det sätt som hon skriver, men jag har upprepade gånger fått uppleva verkligheten som någon helt annan.

    Att först påstå att det sitter en TV som kontrollanten sett genom köket (under pågående renovering av köket dessutom vilket är det enda utrymme man kan se genom fönstret, även om det inte funnits lämplig plats före eller efter), men att vid nekande då skriva att personen ”till slut erkände TV-innehav” och väldigt tydligt med färg och storlek samt skicka in detta till sin arbetsgivare är vedervärdigt. Jag har såväl grannar, vänner, hantverkare och bekanta som kan intyga att någon sådan TV aldrig suttit där. Som grädde på moset när jag erbjöd mig att skicka över kontaktuppgifter till hantverkare på olika företag som varit på plats och som kan intyga att ingen TV funnits där under något tillfälle de varit där hjälpte inte.

    Omprövningsbeslutet som kom med post från Radiotjänst var dessutom formulerat som en faktabeskrivning att ”Du har erkänt TV-innehav” och ”Du hade en TV i köket”. Man är hjälplös när de bestämmer sig för att sätta sig på tvären och att namnge den kontrollant som var förbi hos oss motsätter de sig fullt ut. Det enda som återstår nu är att släppa allt hyfs och reson och vara den besvärligaste människa de någonsin stött på för att visa hur det känns att bli behandlad helt utan respekt och förståelse. Är beredd att lägga ned den tid som krävs för detta och kommer därför spendera mycket av min fritid under mycket lång tid med just detta. Äckligt att man är så hjälplös och bara ignoreras trots att man erbjuder sig att bistå med tydlig bevisning om de motsätter sig ärendet. Lyckas man nu komma ur träsket kommer man aldrig någonsin att växla ett ord med dessa kontrollanter igen, någonsin.

    Inbetalningarna kan de räkna med att få i omgångar, i ojämna valörer och precis så lagom mycket att det alltid kommer bli en utbetalning tillbaka till undertecknad. Frågan är om jag inte minns att VD:n bad mig att skriva upp honom på ett hundratal kalsongprenumerationer också. Jag är ganska säker på att han gjorde det minsann. Får jag bara tänka lite blir jag nog helt säker.

    Tack för din blogg förresten. Mycket intressant läsning.