Kommentarer om mitt telefonsamtal från Radiotjänst i Kiruna AB


Häromdagen blev jag uppringd från hemligt nummer, något som är förbjudet för telefonförsäljare. Jag fick upprepade frågor om jag hade Tv hemma och personen var alls inte nöjd med mitt ärliga svar om att jag inte hade Tv hemma. Kan vi snälla lägga ner Radiotjänst? Nu helst. Jag sammanfattar här de kommentarer jag fått från vänner och bekanta gällande detta samtal.

  • ”Jag kom på hur jag ska hantera samtal från Radiotjänst i framtiden. Istället för att säga som det är (att jag inte har TV) så ska jag säga tack och hej på en gång. Utan att svara på några frågor.”
  • ”Räknas de som telefonförsäljare? Får de inte ringa från dolt nummer? De trakasserar just nu både mig och min sambo eftersom vi flyttat. Som att det inte är mycket nog.”
  • ”Jag har läst på lite och har eventuellt hittat ett fint sätt att bli av med Radiotjänst.
    De får sina uppgifter från SPAR (statligt register över folk). Detta paras ihop med deras egna register över vilka som betalar i dagsläget för att få fram de som INTE betalar. I SPAR finns inte telefonnummer sparat. Med andra ord bör man (i enlighet med PuL) kunna kräva att Radiotjänst tar bort ens telefonnummer ur sina register. Om man sen också har olistat nummer så bör de inte kunna få tag på det. Och sen borde man isf slippa dem.”
  • ”Ett av dom största nöjena med att bo själv är ju att få läxa upp parasiter om vilket slöseri av samhällsresurser dom står för och allt som är fel med deras person, yrke och framtoning!”
  • ”Jag tycker att det borde vara möjligt att avsäga sig TV till hemmet i det läge man vill ha en TV(för att t.ex. använda som större skärm till sin dator) men inte vill se på TV. Och sedan betala för det man faktiskt ser på SVT-play(typ 3kr / program) istället för att tvingas betala 519kr / kvartal för något man inte använder bara för att man råkar äga en tv.”
  • ”Håller helt med vad du skriver, kan även tillägga att varenda år skickar dom ut någon som knackar på som knappast är en ’vanlig’ svensson utan någon sliskig, over acheiver som gnuggar händerna och bara väntar på att sätta dit någon. Inte konstigt att dom förmodligen blir illa bemötta.. Efter att endast haft kanal 1,2,4 hos pärona så är jag knappast sugen på att se något 1an och 2an har att erbjuda då det bara sänds skräp där. Råkade i bilen zappa förbi P1? När jag var i skåne, blev upprörd över vilken extremt dålig smörja dom sände! Sjukt pårökt estetiskt ’konst projekt’ som förmodligen var nåns experiment för att se hur många upprörda lyssnare skulle ringa in.. Betala för det! Nejtack..”
  • ”Jo… hela idén med en separatadministrerad TV-skatt känns ju rätt absurd i det moderna samhället… i synnerhet som ”vad är en TV” snart blir en meningslös fråga.”
  • ”Jag väntar på att de ska komma hem till mig har nyss flyttat in gamla ägaren lämna parabolen kvar på väggen har ingen tv så får se vad de tänkt hitta på haha men svaret ”ofan tv finns det fortfarande kvar? tror morsan har en annars är de länge sedan jag såg en sådan.”ska nog bli en klassiker hädanefter”

Det här är inte slut än.


Ett svar till “Kommentarer om mitt telefonsamtal från Radiotjänst i Kiruna AB”