Lördagen var lite annorlunda


Natten till igår fokuserade jag på att få ut information om medlemsmötet samt lägga in annonserna för de tävlingarna jag planerade. Jag har visserligen inga pengar, just nu, men tänkte att åtminstone 3000 borde jag kunna skrapa ihop till en tävling ändå. Jag tänkte mig tre tävlingar, vardera på tusen kronor, som skulle gå till den kommun som hade flest giltiga röster på specifika voteringar, oavsett vad det röstades på eller om den röstade avstod från att rösta. Dessutom kom jag på att småkommuner också skulle behöva ett incitament så de kommuner som hade 100% deltagande på medlemsmötet skulle få ett särskilt pris, som jag ännu inte tänkt ut. Poängen var att ge pengar till kommunen för att öka närvaron, och inte på något sätt att köpa några röster.

Första tävlingen gällde omröstningen om vilka övergångsregler som vi ska använda för att underlätta övergången till de nya stadgarna, om de skulle gå igenom. Den andra tävlingen gällde omröstningen om de nya stadgarna skulle införas eller ej. Och den avslutande tävlingen gällde då de val som eventuellt skulle hållas, beroende på vilka övergångsregler som hade valts. Jag lade in tävlingarna att publiceras i anslutning till att respektive omröstning skulle påbörjas, eftersom jag själv kanske inte skulle kunna vara vid datorn då.

3års-jubileum

På morgonen var jag iväg från datorn stora delar av dagen, precis som jag berättat om tidigare. Vi var ett kompisgäng som packade in oss i två bilar och drog till Lidingö för att bära ett piano. Låter kul kanske? Naturligtvis är det alltid kul att göra saker i kompisgänger, och det var massor road-trip-känsla över hela äventyret. När vi kom fram löste vi lite logistiska problem, och bar sedan pianot över bakgården samt uppå släpkärran. Lite massor trevligt fika för att sedan åka tillbaka till Västerås där vi lyfte in pianot i lägenheten där det skulle vara. Slitsamt, men underhållande på grund av kompisgänget. Och säkert bra träning.

Som avslutning tog vi oss till Mediamarkt som hade 3-års jubileum för att se om vi kunde få extra rabatt på några PS3. Dessutom förstod jag snart att Amy Diamond skulle sjunga och signera cd-skivor, så när de övriga skulle över till El-giganten för att försöka med samma taktik där valde jag att stanna kvar och lyssna. Amy Diamond har faktiskt en riktigt fantastisk röst, jag ser fram emot att se hur hon gestaltar Alice i Underlandet tillsammans med Roger Westberg. Fast jag har lite svårt att få fram information om var och när. Men men, det löser sig.

Väl framför datorn igen är det lugna mötet inte längre så lugnt längre. Farmor Gun hävdar att jag har baktankar med tävlingarna, Rick har gjort ett medlemsutskick utan att rådfråga någon och en formulering i medlemsutskicket får mötespresidiet att gå i taket, resulterande i omtagning av omröstningen samt en drös med ordningsfrågor.

Mina planer för kvällen innefattade en fest med ett helt gäng med galna vänner. Jag hade verkligen sett fram emot den festen eftersom vi hade ett helt uteställe helt för oss själva. Det var verkligen årets fest. Men jag har svårt att överge mötet när det skickas anklagelser åt i princip alla håll, varav en hel del var med mitt namn. Så min kväll blev istället att sitta och prata med oroliga medlemmar samt försöka försvara något som inte borde behövas försvara. Jag klagar inte, men det var inte riktigt det jag avsåg med kvällen. Ibland vore det skönt att ha en lite trögflytande organisation där den där fläkten kan vara avstängd.

Mötet beslutade till slut att ajournera mötet för att reda ut det hela ordentligt. Och jag ser det som en möjlighet för styrelsen och ledningen att lägga krut på att väcka medlemmarnas intresse för medlemsmötet. Hur kan vi få flera medlemmar att komma till våra möten och voteringar? Hur kan vi underlätta för dem? Hur kan vi introducera mötet på bästa möjliga sätt? Funktionärerna måste involveras i det här arbetet, men hur?

Vi har en månad på oss att väcka intresset, att rycka tag i folk och engagera våra aktivister. Samt förbereda de eventuella val som kommer att vara. Låt oss se detta som en möjlighet.


2 svar till “Lördagen var lite annorlunda”