Min röst i Piratpartiets provvalVi har otroligt många bra och vettiga kandidater inom Piratpartiet.

Det har varit väldigt svårt att välja ut vilka jag skulle rösta på även om jag aktivt följt diskussioner i forum-trådar och bloggar under hela perioden. Jag kommer inte att ange vilka jag har röstat på eftersom jag inte vill påverka någon annans röstning, men oavsett vilka som faktiskt hamnar på den slutgiltiga listan, oavsett kvotering och taktik, är jag övertygad om att de kandidaterna är värda att stötta och arbeta med. Jag tror inte det kommer några stora överraskningar de sista dagarna på valtiden, men valprocessen ger möjligheten för en sista ändring.

Dock är varje röst viktig. Det är viktigt att just du som är medlem i Piratpartiet röstar på de du tycker är bäst lämpade. Skillnaden mellan 800 röster och 1000 röster kan vara skillnaden mellan ett taktiskt påverkat val och ett där taktiken inte längre spelar någon roll. Resultatet blir kvalitetsmässigt bättre ju fler det är som röstar.

Låt din röst bli hörd också. Överlåt inte åt någon annan att välja åt dig. Oavsett om du väljer att rösta som en valberedning föreslår, eller enligt någon annans råd, eller om du röstar helt efter eget tyckande, låt din röst bli hörd.

Det finns ingen anledning att låta bli att rösta. Mer röster betyder bättre val. Och bättre val betyder mer engagemang. Din röst gör alltså även andra engagerade.


Ett svar till “Min röst i Piratpartiets provval”

  1. Kvantitet ger inte kvalitet. Rösterna räknas procentuellt. De som bojkottar valet påverkar inte vilka partier som andra röstar på.