Piratpartiet – ett historiskt steg i rätt riktning #svpol


”Det informationspolitiska perspektivet är här för att stanna.” – John-Peter Anderson i Piratpartiet Kils lokala lista är nu framtagen

När arbetarrörelsen växte fram under tidigt 1900-tal, trodde det dåvarande etablissemanget att de bildade ett parti för att få löneförhöjning. I själva verket visade det sig att arbetarpolitiska frågor genomsyrade hela samhället på alla nivåer, från medborgarnas vardag till internationella fördrag.

När miljörörelsen kom på 1970-talet med sin politiska gren Miljöpartiet i Sverige på 80-talet, trodde det dåvarande etablissemanget att de bildade ett parti för att slippa jobba. I själva verket visade det sig att klimatpolitiska frågor genomsyrade hela samhället på alla nivåer, från medborgarnas vardag till internationella fördrag.

När piratrörelsen nu kommit tror det nuvarande etablissemanget att vi bildat ett parti för att få se på film gratis.

I själva verket visar det sig att informationspolitiska frågor genomsyrar hela samhället på alla nivåer, från medborgarnas vardag till internationella fördrag.

Pingat på Intressant.


5 svar till “Piratpartiet – ett historiskt steg i rätt riktning #svpol”

 1. En väsentlig skillnad mellan er och miljörörelsen är ju att vi aldrig sa ”vi vill inte jobba” medan ni hela tiden tjatar om att film och musik ska vara gratis. Det tar liksom fokus från ert ev. engagemang i de större frågor som du här blåser upp som piratrörelsens syfte. Jag menar, Pirate Bay genomsyrar ju inte direkt hela samhället.

  • Fast vi i piratrörelsen har aldrig sagt att man inte ska betala för film och musik. Piratebay är ju precis som museum en plats där vem som helst får tillgång till kultur, bara det man inte behöver besöka en bestämd fysisk plats under vissa specifika tider. Kultur inspirerar oavsett om det är på ett bibliotek eller på Internet. Men naturligtvis får man och bör man betala för verk. Att vi vill att alla, oavsett inkomstnivå, ska kunna få tillgång till kultur är inte samma sak som att musik och film ska vara gratis.

  • #Tins
   Att en digital kopias kostnad närmar sig noll är en lika värdeneutral utsaga som att världens resurser är begränsade.

   Och pirater vill lika lite ha allt gratis, som miljövänner hatar bilar eller missunnar någon att äta kött.

   Det är fysik – moral har ingenting med det att göra.