Piratpartiet – ett historiskt steg


”Det informationspolitiska perspektivet är här för att stanna.” – John-Peter Anderson i Piratpartiet Kils lokala lista är nu framtagen

När arbetarrörelsen växte fram under tidigt 1900-tal, trodde det dåvarande etablissemanget att de bildade ett parti för att få löneförhöjning. I själva verket visade det sig att arbetarpolitiska frågor genomsyrade hela samhället på alla nivåer, från medborgarnas vardag till internationella fördrag.

När miljörörelsen kom på 1970-talet med sin politiska gren Miljöpartiet i Sverige på 80-talet, trodde det dåvarande etablissemanget att de bildade ett parti för att slippa jobba. I själva verket visade det sig att klimatpolitiska frågor genomsyrade hela samhället på alla nivåer, från medborgarnas vardag till internationella fördrag.

När piratrörelsen nu kommit tror det nuvarande etablissemanget att vi bildat ett parti för att få se på film gratis.

I själva verket visar det sig att informationspolitiska frågor genomsyrar hela samhället på alla nivåer, från medborgarnas vardag till internationella fördrag.

Jag röstar Pirat! Gör du?


3 svar till “Piratpartiet – ett historiskt steg”

  1. Mycket bra skrivet.

    Det är som en låt med the Nomads från tidigt 80-tal: If you don’t believe I’m leaving, you just count the days I’m gone.

    Om de tror att Piratpartiet är en dagslända, så kan de väl sysselsätta sig med att räkna dagarna tills vi försvinner.