Piratpartiet likes Wikileaks = true


I never grew up

Tillbaka från en kort (men underbar) semester i Visby nås jag av informationen att Wikileaks skyddas av Piratpartiet. Jag anser visserligen att Piratpartiet alltid arbetat för att organisationer som Wikileaks ska få ett förbättrat skydd, eftersom vi driver frågor för informationssamhället och vill styra världen bort från övervakningssamhället.

”Piratpartiets arbete ämnar ju lägga grunden för demokratiska förstärkning parlamentariskt i längden. Ibland måste även politiska partier visa handling som stöttar orden.” – Opassande Emma om Piratpartiet och Wikileaks

Så jag blir ledsen, men också nyfiken, när jag får se ett utspel från Lars Gustafsson: Härmed meddelar jag mitt utträde.

Lars Gustafsson är filosofie doktor inom teoretisk filosofi sedan 1978, har jobbat som professor på University of Texas i många år och är poet och skribent. När han skriver att Wikileaks ”sätter människoliv på spel, för att inte säga dödar” borde det finnas någon bakgrund till det tycker jag. En välutbildad person borde ju inte köpa grisen i säcken och tro på vad som helst?

Lars Gustafsson skriver också ”Det är min förhoppning att alla demokratiskt sinnade väljare med normalt utvecklad ansvarskänsla skall följa mitt exempel.” som i sig själv är härskarteknik genom att eventuella väljare med annan åsikt förlöjligas och kallas för odemokratiska samt att deras ansvarskänsla inte är normalt utvecklad.

Jag är nyfiken på att höra vad Lars Gustafsson har för fakta bakom antagandet att Wikileaks sätter människoliv på spel. Om det finns några bevis för att Wikileaks faktiskt dödat människor vill jag naturligtvis ha reda på det också. För som människan fungerar kan jag inte övertyga Lars Gustafsson med fakta, eftersom sådan fakta troligtvis kommer att förstärka hans känslomässiga ställningstagande. (Jag skrev om beteendet tidigare i Fakta-upplysning kan slå tillbaka)

För inte kan väl en filosofie doktor rakt av lita på information från de organisationer som tjänar på fortsatt krig och fortsatt dödande? Jag föreslår att man istället lyssnar på organisationer som Amnesty (som hjälper Wikileaks undvika att utsätta människoliv för risker) och Reporters Without Borders (som med viss kritik kritik fortsätter att stödja Wikileaks arbete).

Jag hävdar att ingen någonsin dött på grund av informationen som publicerats av Wikileaks. Jag hävdar av samma anledning att ingen kommer att dö på grund av wikileaks publicering. Det finns däremot en stor risk för Wikileaks källor och organisationsmedlemmar. Läs gärna J-O: Wikileaks och den arga staten och Henrik Alexandersson: Käre Lars Gustafsson, för riskanalys av Wikileaks publicering. Jag anser att Julian Assange bör få nobels fredspris på grund av Wikileaks arbete för att sprida fred.

Rösta på Piratpartiet! För att din röst ska räknas, inte avlyssnas!

Intressant?


6 svar till “Piratpartiet likes Wikileaks = true”

  1. ”Lars Gustafsson skriver också ”Det är min förhoppning att alla demokratiskt sinnade väljare med normalt utvecklad ansvarskänsla skall följa mitt exempel.” som i sig själv är härskarteknik genom att eventuella väljare med annan åsikt förlöjligas och kallas för odemokratiska samt att deras ansvarskänsla inte är normalt utvecklad.”

    Hur ser Lars Gustafsson på en ”demokrati” där folket röstar utan att känna till fakta? Hur kan det vara en demokrati om man lägger sin röst utan att veta vad som händer? Utan full insyn så blir röstandet inte underbyggt av fakta, och då är det ingen demokrati. Svårare än så är det inte.

  2. Ingen kan väl bli förvånad över att ständigt läsa denna idiotiska kommentarer från den lindrigt bildsköna Anna Trobergs ännu fulare bror …

    • Förtydliga gärna vad du tycker är så fel med kommentaren. Och även om jag respekterar din åsikt om personers utseende så är det knappast sakligt och relaterat till det sagda.