Piratpartiets svar på Filmfolkets frågor


Anna Troberg skriver om Filmfolkets Veckans Politiker, där de publicerar intervjuer med politiker som vill främja lagliga alternativ till piratkopiering. Ingen Piratpartist har blivit frågade om intervjuer, men varför vänta på det? Anna, Anders Arnholm, Rick Falkvinge, Marit Deldén, Fredrik Moberg, Johan Bakke, Anna Svensson, Calandrella, qeruiem, NPC]Otyg och Signe Rocklin har svarat på Filmfolkets frågor.

Joshen har ställt ett par frågor med annan vinkling för att belysa att ledande frågor ger ett förutsägbart svar.

 1. Vilket är din bästa nedladdning någonsin?
  Det måste nog vara filmen Matrix. Jag hade sett trailern och filmen verkade rätt ointressant för mig och mina filmintresserade kompisar, men när vi skulle ha en improviserad filmkväll kunde vi inte enas om film och slumpen gjorde att det blev just Matrix som laddades ner.
  Det ledde till att jag och mina kompisar även gick på bio-premiären när filmen hade premiär några månader senare. Jag bjöd även ett par kompisar i Stockholm på bio för att se filmen. Matrix plus övriga Matrix-filmer pryder sin plats i DVD-hyllan.
 2. Hur brukar du oftast rösta, har du exempelvis testat något av alla de svenska vårdskolaomsorg-alternativ som klumpat ihop sig i Mittens Rike?
  Jag har röstat på både Vänsterpartiet och Miljöpartiet i riksdagsval innan 2006. I Landstings- och Kommun-val har jag även röstat för flera lokalt mer engagerade partier.
 3. Tycker du att rättssäkerhet, budbärarimmunitet och brevhemlighet är viktigare för samhället än att en välmående bransch med en armé av gråterskor får idka utpressning mot barnfamiljer?
  Ja.
 4. Hur tycker du att man ska minska konkurrenstrycket från den illegala underhållningskartellen för de legala aktörer som distribuerar kultur via nätet, bland annat på The Pirate Bay?
  Jag tror att det enda som hjälper mot organiserad brottslighet är att låta myndighet göra en ordentlig undersökning och sedan genom insatser stänga ner verksamheten. Förebyggande information där man kritiskt granskar verksamheten kan också fungera, men man måste undvika att råka kriminalisera de som använder legala alternativ.
 5. I många europeiska länder fanns en gång i tiden så kallade black rooms där maktens lakejer öppnade och kontrollerade all post. Tycker du att vi ska ha samma regler i Sverige?
  Nej, brevhemligheten ska gälla överallt. I de fall där myndigheterna pga av kraftig brottsmisstanke råkar öppna ett meddelande skall en ursäkt skickas till den drabbade.

Vad svarar du?


Ett svar till “Piratpartiets svar på Filmfolkets frågor”