Roswell – "Dreamhack är för datornördar och så kallade Hackers."


Jag lyckades försova mig. Jag borde ha ställt fler än fyra alarm eftersom jag inte blev klar förrän sent.

Jag har försökt lyssna på Sveriges Radio livesändning eftersom jag vaknade någon minut innan rättegången började. Jag borde naturligtvis ha tagit tåget redan någon timma innan, men det är lätt att vara tidsoptimist ibland. Missade dock en hel del då jag använde SJs uppkoppling som inte alltid lyckas hålla förbindelser öppna hela vägen mellan Västerås och Stockholm.

Nu sitter jag och lyssnar på Peter Sunde (brokep) när han förklarar omständigheter kring rättegången. Det är intressant att höra och det är synd att inte domare och nämndemän får den informationen. Men men sådan är rättsäkerheten.

Det jag hörde från P3Nyheters webbsändning så var det hela tiden intressanta citat från Roswell. Jag måste lyssna på någon inspelning från förmiddagen för att kunna göra en korrekt bedömning, men baserat på det jag lyckades höra är att Roswell fortfarande inte har förstått tekniken, och dessutom slänger ut sig massor med anklagelser som han hoppas ska gå hem hos nämndemän och domare.

Dreamhack är inte någon kriminell grogrund. Man kan kalla det mycket, men inte att det är för så kallade hackers (i betydelsen Black hat hacker).

Alla som har sett förundersökningen, eller har någon som helst historisk kunskap om hur The Pirate Bay utvecklas, borde känna till att Peter Sunde inte har haft en utvecklingsteknisk roll i organisationen.

Nu hinner inte jag inte skriva så mycket mer, eftersom klockan är nästan 13:00 och det är dags att spectrial börjar igen.

Intressant?


2 svar till “Roswell – "Dreamhack är för datornördar och så kallade Hackers."”

 1. Hmm. Jag trodde han menade i betydelsen White hat hacker, fast det är väl säkert ett okänt begrepp för honom.

  Dreamhack är INTE ett ställe där:

  * Kriminella personer med inriktning på datorrelaterade brott huserar
  * Man försöker skapa så mycket skada på datorutrustning som möjligt
  * Fjortisar ska vara med på
  * Deltagarna dricker mängder med alkohol
  * Alla går för att tanka pr0n och upphovsrättsskyddat material (även om det ehm…förekommer ^^)
  * Man har tråkigt
  * Bedrägerier och stölder är vanligt förekommande

  Vad Dreamhack ÄR:

  * Awesome
  * Helt jävla awesome
  * Datorkultur!
  * Ett ställe där vi teknikkunniga får träffa andra som oss!