Säpojoggen – anno 2012 i Almedalen


Varje morgon joggar säkerhetspolisens personskyddsgrupp en runda för att komma igång. För att informera om deras verksamhet bjöd de in allmänheten att vara med under deras träningspass.

På torsdag den 5e juli klockan 08:30 är det dags för Säpojoggen igen. Det var jobbigt förra året och jag tror det blir jobbigare i år. Så kom förbi, var med om du orkar (helst i kostym), men framförallt titta på när Säkerhetspolisen visar hur ett träningspass kan se ut och efteråt lyssna på vad SÄPO egentligen gör.

Jag kommer som vanligt att ha kostym på mig, men vi får se vad det blir för skjorta och jag är osäker om jag orkar hitta ett par passande solglasögon.

Förra året leddes träningspasset av träningskonsulten Walter Skeppar, som förra året nämnde följande gällande just att springa i kostym: “Vi brukar själva oftast använda träningskläder, men det händer att vi har kostym. Alla uppdrag är olika och vill man förbereda sig för att exempelvis jobba med ett kungabröllop bör man ha provat att springa ett par gånger i kostym för att veta hur det känns”.

Syns vi på torsdag 08:30?


Ett svar till “Säpojoggen – anno 2012 i Almedalen”