Sätt på säkerhetsbältet, nu är det dags för försvarsadvokaternas slutplädering i #spectrial


Idag har jag valt att inte närvara i rättegångssalen. Det borde vara tillräckligt med åskådare oavsett, och jag vill inte riskera att kanske inte få plats. Att åka från Västerås enbart för att åka tillbaka verkar ju lite onödigt.

Igår fick vi reda på att Gottfried Svartholm Warg troligtvis får en separat rättegång. Hans frånvaro från prövningen har åtminstone ansetts som giltig, men beroende på utgången av prövningen kanske hans fall inte ens tas upp. Idag är sista dagen i Svea Hovrätt och jag hoppas förresten att Sveriges Radio får iordning på sin sändning. Det vore tråkigt att inte få höra sista dagens rättegång efter att jag varit där i så många dagar.

Om jag förstår rätt kommer målsägaradvokat Wadsted lämna in en översättning från en finlänsk dom nu på morgonen. Det är möjligt att rätten behöver ta några minuter paus för att försvarsadvokaterna ska hinna sätta sig in i domen, men därefter är det advokat Jonas Nilsson som ska slutföra Fredrik Neijs talan.

Efter lunch kommer sedan Peter Althin och Per E Samuelson med sina respektive talan.

Intressant?


7 svar till “Sätt på säkerhetsbältet, nu är det dags för försvarsadvokaternas slutplädering i #spectrial”

 1. Bara en stilla undran.

  Ljud-utsändningen har tydligen försämrats.
  Hör kappast något just för tillfället.

  PS: Är det något du drabbats av också.
  DS:Kan ju dock vara fel juat bara här hos mig.
  JL.2010.10.15.Ca.kl.10.40

  • Absolut är det snarare tack vare SR som vi har haft möjlighet att lyssna på rättegången samtidigt som vi har arbetat eller vad alla nu har gjort idag.

   • Hade två kommentarer om ljudet från TPB-rättegången på ovanstående länk men av ditt svar att döma verkar du ha missat den ena, Emil. Den handlar om att Domstolsverket är ansvarigt för ljudet i och från rättegångssalarna. Lika lite som musik-, film, bok- och spelindustrin har myndighteten Domstolsverket svårt att inse att vi lever i nya tider där Internet spelar en mycket, mycket central funktion inte minst för en öppen demokrati. Ett märkligt sammanträffande som kom i dagen just tack vare TPB-rättegången ….