SEX för alla, om det dokumenteras


Ibland kan man ha rätt roligt åt att läsa tidningar som är riktade till en väldigt smal målgrupp.
För någon vecka sedan tipsades jag om och läste Fridas kommentar-kedja gällande att vara naken inför sin pojkvän. Tidningen Frida är Sveriges största tidning för unga tjejer enligt deras egen information.

Kommentarerna i sig ger en inblick i hur vissa unga tjejer ser på nakenhet, relation samt sina egna kroppar och det är rätt skrämmande att läsa kommentarer som visar på att vi i vårt moderna samhälle låter ungdomar växa upp och tro sig vara fula.

Det är också skrämmande att dagens befintliga politiker anser att för att man ska kunna få stöd från samhället ska det vartannat år skapas en 91-sidig rapport gällande en persons liv. Nu gäller det främst handikappade som tyvärr få politiker är (som yrkesgrupp är politiker dessutom ovanligt friska), men det är fortfarande något oerhört integritetskränkande att matvanor och sexliv ska dokumenteras så ingående. Vad spelar det för roll i praktiken? Är inte stödet ett sätt för den utsatta att få ett drägligare liv? Ett liv som ska kunna jämföras med någon som inte behöver stödet?

Är sex helt plötsligt en lyxvara som det kan diskuteras om det ska ingå i normen?


Thomas Tvivlaren, Anders S Lindbäck, Anna Troberg, BloggSam, Borgmi, Calandrella, Enligt Min Humla, Maloki, Osmidigt, Rick Falkvinge, Tantrablog, The Pheleroxian Blog, En Man Med Ett Skägg och Henrik Oscarsson skriver om Kristdemokraternas missriktade försökt att diskriminera muslimers traditioner.


Ett svar till “SEX för alla, om det dokumenteras”